Disse hjemmelagete kjeksene minner om Digestive kjeks, men de er noe mindre søte. De smaker godt, og passer fint til ost eller til syltetøy eller de kan spises slik de er. Hvis du ønsker søtere kjekser kan du øke sukkermengden til 100 gram isteden for 75 g.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| Ca 20 | 1 time | Middels |

Ingredienser:
| 250 g | Fullkorn hvetemel |
| 1 ts | Bakepulver |
| ½ ts | Salt |
| 75 g | Sukker |
| 100 g | Smør |
| ½ – ¾ dl | Melk |

Tips oppbevares i en lufttett boks. Holdbar i ca 1 uke. Deigen kan også fryses.
Slik gjør du:
| 1 Sett ovnen på 180 grader, og – Legg bakepapir på stekeplater |
| 2 Bland sammen mel, bakepulver, salt og sukker i en foodprosessor Eller i en bakebolle |
| 3 Tilsett smøret, og – Kjør raskt sammen Eller bruk fingrene |
| 4 Tilsett melken og – Arbeid deigen sammen til en fast deig Hvis deigen blir tørr, tilsett mer melk |
| 5Ha litt mel på et bakebord, og på kjevla – Kjevle ut deigen til ca ½ cm tykkelse, og – Trykk ut rundinger som er ca 6-7 cm i diameter – Legg rundingene på stekbrettet, og – Prikk dem med en gaffel |
| 6 Stekes i ca 15-20 min Til de er lys gylne |
| 7 Avkjøles på rist |




