Dette er en kjempegod oppskrift på Edderkoppkjekser. Enkel, fordi det ikke er noen kjevling. Ulempen er at det er vanskelig å få dem helt runde. Men NAM.

Ingredienser:
| 225 g | Smør (smeltet og avkjølt) |
| 150 g | Sukker |
| 2 ts | Vaniljesukker |
| 200 g | Kokesjokolade (smeltet og avkjølt) |
| 1 | Egg |
| 200 g | Hvetemel |
| 100 g | Kakao |
| 1 ts | Salt |
| ½ ts | Bakepulver |
Fyll:
| 100 g | Smør (mykt) |
| 4 dl | Melis |
| 1 ss | Melk |
| 2 ts | Vaniljesukker |
| 1 knivsodd | Salt |
Slik gjør du:
| 1 Smelt sjokoladen over vannbad – Smelt og avkjøl smøret |
| 2 Rør smør og sukker mykt, – Tilsett vaniljeekstrakt og smeltet, avkjølt sjokolade – Tilsett egget, og -Rør til alt er godt blandet |
| 3 Bland sammen mel, kakao, salt og bakepulver, – Bland melblandingen inn i smørblandingen (Det kan se litt vel melete ut i begynnelsen) – La deigen hvile i romtemperatur ca. 1 time |
| 4 Hell deigen ut på et bakepapir eller plastfolie – Lag en pølse (ca. 25 cm x 6 cm) – Plasser pølsa i enden av plasten, og – Rull plasten godt rundt pølsa. – Rull så pølsa mot benken så du får en glattere konsistens – Legg den i kjøleskapet i minst 2 timer, eller til den er fast (pølsa kan synke litt sammen, så rull den litt hvert kvarter) |
| 5 Sett ovnen på 160 grader, og – Legg bakepapir på stekeplater |
| 6 Skjær deigen i ca. ½ cm tykke skiver, og – Legg dem på stekebrettet, Med ca 2-3 cm mellomrom |
| 7 Stekes i ca 20-25 minutter, eller Til kjeksen er fast å ta på – Avkjøles på stekebrettet |
| 8 Lag fyllet: – Rør smøret i mikseren i ½ min. Til det er helt mykt – Tilsett melisen og vaniljen, og – Rør til blandingen er luftig og myk |
| 9 Ha ca. 1 ts med fyll på bunnen av en kjeks, – Legg en annen kjeks over, (bunnen ned) – Trykk sammen så fyllet sprer seg ut til sidene – Gjenta til alle kjeksene er fylt |

