Dette er en kjempegod oppskrift på Edderkoppkjekser. Enkel, fordi det ikke er noen kjevling. Ulempen er at det er vanskelig å få dem helt runde. Men NAM.

Ingredienser:
225 g | Smør (smeltet og avkjølt) |
150 g | Sukker |
2 ts | Vaniljesukker |
200 g | Kokesjokolade (smeltet og avkjølt) |
1 | Egg |
200 g | Hvetemel |
100 g | Kakao |
1 ts | Salt |
½ ts | Bakepulver |
Fyll:
100 g | Smør (mykt) |
4 dl | Melis |
1 ss | Melk |
2 ts | Vaniljesukker |
1 knivsodd | Salt |
Slik gjør du:
1 Smelt sjokoladen over vannbad – Smelt og avkjøl smøret |
2 Rør smør og sukker mykt, – Tilsett vaniljeekstrakt og smeltet, avkjølt sjokolade – Tilsett egget, og -Rør til alt er godt blandet |
3 Bland sammen mel, kakao, salt og bakepulver, – Bland melblandingen inn i smørblandingen (Det kan se litt vel melete ut i begynnelsen) – La deigen hvile i romtemperatur ca. 1 time |
4 Hell deigen ut på et bakepapir eller plastfolie – Lag en pølse (ca. 25 cm x 6 cm) – Plasser pølsa i enden av plasten, og – Rull plasten godt rundt pølsa. – Rull så pølsa mot benken så du får en glattere konsistens – Legg den i kjøleskapet i minst 2 timer, eller til den er fast (pølsa kan synke litt sammen, så rull den litt hvert kvarter) |
5 Sett ovnen på 160 grader, og – Legg bakepapir på stekeplater |
6 Skjær deigen i ca. ½ cm tykke skiver, og – Legg dem på stekebrettet, Med ca 2-3 cm mellomrom |
7 Stekes i ca 20-25 minutter, eller Til kjeksen er fast å ta på – Avkjøles på stekebrettet |
8 Lag fyllet: – Rør smøret i mikseren i ½ min. Til det er helt mykt – Tilsett melisen og vaniljen, og – Rør til blandingen er luftig og myk |
9 Ha ca. 1 ts med fyll på bunnen av en kjeks, – Legg en annen kjeks over, (bunnen ned) – Trykk sammen så fyllet sprer seg ut til sidene – Gjenta til alle kjeksene er fylt |
