Eggesalat, favoritt nr. 1 som pålegg til de yngste i min familie. Det er enkelt og greit å lage og passer like godt som pålegg til frokost, som til lunsj eller i matpakken. Passer også veldig godt på et lunsjbord sammen med for eksempel spekemat og/ eller røket laks.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 2-3 | 15 min | Enkel |

Ingredienser:
| 3 | Egg (hardkokt og hakket) |
| Majones | |
| Gressløk (hakket) |
Slik gjør du:
| 1 Kok eggene i ca. 10 min så de blir hardkokte – Avkjøl dem noe under rennende kaldt vann – Skrell eggene, og – Hakk dem, eller Bruk eggedeleren først på langs, så på tvers Ha eggene i en bolle |
| – Ha majones i bollen sammen med eggene og – Rør rundt – Tilsett eventuelt mer majones til du synes det ser ok ut |
| – Hakk litt gressløk og strø over |

