Hjemmelaget eplegele med vaniljesaus det er en skikkelig populær og god dessert. Den er utrolig enkel å lage, det er fort gjort, men den trenger 3-4 timer for å stivne,

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 6 | 3 timer 10 minutter | Enkel |

Ingredienser:
| 10 dl | Eplesaft (Sterk ) – for oppskrift, trykk HER |
| 1-2 ss | Sukker (hvis nødvendig) |
| 12 | Gelatinblader |
Tips! I steden for eplesaft kan du koke inn 15 dl eplejuice til 10 dl, og ellers følge oppskriften

Vaniljesaus (enkel):
| 5 dl | Melk |
| 2 | Egg |
| 1 ts | Potetmel |
| 1 ss | Vaniljesukker |
| 2-3 ss | Sukker |



Slik gjør du:
| 1 Legg gelatinbladene i kaldt vann, og – La dem ligge i minst 5 min. |
| 2 Bland ut sterk eplesaft Safta må være sterk og ha god smak av eple |
| 3 Hell 2 dl eplesaft i en kasserolle, Hvis du synes det er nødvenig med mer sukker i geleen tilsetter du det her men safta skal være litt syrlig for det kommer en søt vaniljesaus til – Varm opp til omtrent kokepunktet |
| 4 Klem vannet ut av gelatinen, og – Rør den inn i den varme saftblandingen – Rør inn den kalde saftblandingen |
| 5 Hell geleen i en serveringsbolle, eller i posjonsglass – Sett i kjøleskap til geleen stivner ca 3-4 timer |
| 6 Lag Vaniljesausen: – Ha alle ingrediensene i en kasserolle – Varm opp under omrøring, til sausen tykner, eller til 80°C – Smak til med sukker – Settes eventuelt i vannbad når den er ferdig så temperaturen ikke øker – Hell sausen over i en serveringsmugge og – Legg plastikk helt ned på sausen så du ikke får snerk |
| 7 Server den stivnede geleen sammen med vaniljesaus |

