Safting av epler er utrolig enkelt og gir god saft

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca. 1 ½ liter | Enkel |
Ingredienser:
1 kg | Epler (godt modne) |
2 dl | Vann |
200- 400 g | Sukker (pr. liter saft) |
1 krm | Natriumbensoat (pr. liter saft – Valgfritt) |
Tips!
- Hvis du skal fryse safta, trenger du ikke konserveringsmiddel
- skal du oppbevare den på flasker kan du bruke Natriumbensoat, eller sitronsyre
- Hvor mye sukker du trenger avhenger av:
- hvor søte eplene er, og
- hvor søt du liker safta
Slik gjør du:
1 Skyll eplene |
2 Ha eplene i en kasserolle, og – Hell over vannet |
3 La det koke under lokk til eplene har kokt i stykker klem gjerne i stykker eplene mot kanten av kasserollen Men vær forsiktig så safta ikke blir grumsete |
4 Sil saften gjennom en sileduk, eller gjennom melsikten |
5 Vask kasserollen, – Mål opp saften, og – Hell den tilbake i kasserollen |
6 Tilsett sukkeret, – La saften koke opp, og – Fjern eventuelt skummet – Smak eventuelt til med mer sukker |
7 A Hvis du skal oppbevaresaften på flasker: – Rør ut Natriumbensoat i litt av saften, og – Ha det i kasserollene – Fyll saften på rene, varme flasker og – Lukk dem med en gang |
7 B Hvis du skal fryse saften: – Avkjøl saften – Fyll saften i frysebeger – Legg den i fryseren |
7 C Eller drikk saften med en gang |
