Eplesaft

Safting av epler er utrolig enkelt og gir god saft

Eplesaft Ingredienser: 1 kg Epler (godt modne) 2 dl Vann 200- 400 g Sukker (pr. liter saft) 1 krm Natriumbensoat (pr. liter saft - Valgfritt)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca. 1 ½ liter Enkel

Ingredienser:

1 kgEpler (godt modne)
2 dlVann
200- 400 gSukker (pr. liter saft)
1 krmNatriumbensoat (pr. liter saft – Valgfritt)

Tips!

  • Hvis du skal fryse safta, trenger du ikke konserveringsmiddel
    • skal du oppbevare den på flasker kan du bruke Natriumbensoat, eller sitronsyre
  • Hvor mye sukker du trenger avhenger av:
    • hvor søte eplene er, og
    • hvor søt du liker safta

Slik gjør du:

1 Skyll eplene
2 Ha eplene i en kasserolle, og
– Hell over vannet
3 La det koke under lokk til eplene har kokt i stykker
klem gjerne i stykker eplene mot kanten av kasserollen
Men vær forsiktig så safta ikke blir grumsete
4 Sil saften gjennom en sileduk,
eller gjennom melsikten
5 Vask kasserollen,
– Mål opp saften, og
– Hell den tilbake i kasserollen
6 Tilsett sukkeret,
– La saften koke opp, og
– Fjern eventuelt skummet
– Smak eventuelt til med mer sukker
7 A Hvis du skal oppbevaresaften på flasker:
– Rør ut Natriumbensoat i litt av saften, og
– Ha det i kasserollene
– Fyll saften på rene, varme flasker og
– Lukk dem med en gang
7 B Hvis du skal fryse saften:
– Avkjøl saften –
Fyll saften i frysebeger
– Legg den i fryseren
7 C Eller drikk saften med en gang

Eplesaft Ingredienser: 1 kg Epler (godt modne) 2 dl Vann 200- 400 g Sukker (pr. liter saft) 1 krm Natriumbensoat (pr. liter saft - Valgfritt)