Dette er min farmors oppskrift på bløtkakebunn. Den er enkel å lage og blir like vellykket hver enste gang. Du kan fylle den med hva du vil , men jeg liker den aller best med krem, banan og
fruktcocktailbær.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 kakebunn | Enkel/middels |

Ingredienser:
| 2 | Egg |
| 180 g | Sukker |
| 125 g | Hvetemel |
| 1 ½ ts | Bakepulver |
| 2 ts | Vaniljesukker |
| 1 dl | Vann (kokende) |

Fyll:
| 3 dl | Fløte |
| 1 ts | Vaniljesukker |
| 2 ts | Sukker |
| 1 bx | Fruktcocktail |
| 2 | Bananer |
| Melk | |
| Pynt |

Slik gjør du:
| 1. Pisk egg og sukker til eggedosis |
| 2. Tilsett kokende vann og pisk til det blir kaldt |
| 3. Vend inn mel, vaniljesukker og bakepulver Bruk slikkepott (ikke slå ut lufta som er rørt inn) |
| 4. Ha i smurt form 20/22 cm |
| 5. Stekes ved 175 grader i ca 30 minutter |
| 6. Avkjøl kakebunnen på rist |
| Montering: |
| 7. Del kakebunnen i 2 eller 3 |
| 8. Pisk krem med vanilje- og sukker |
| 9. Dynk bunnen godt med melk |
| – Fordel litt krem på bunnen |
| – Legg på bær/frukt |
| – Legg på litt mer krem |
| 10. Legg på det øverste laget. |
| 11. Dynk og fordel resten av kremen over, og rundt på sidene |
| 12. Så kan du pynte med hva du vil: – Marsipanlokk og blomster – Frukt og bær – Raspet sjokolade, – Non Stop og seigmenn, og/eller – Bursdagslys |

