Dette er min farmors oppskrift på bløtkakebunn. Den er enkel å lage og blir like vellykket hver enste gang. Du kan fylle den med hva du vil , men jeg liker den aller best med krem, banan og
fruktcocktailbær.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kakebunn | Enkel/middels |

Ingredienser:
2 | Egg |
180 g | Sukker |
125 g | Hvetemel |
1 ½ ts | Bakepulver |
2 ts | Vaniljesukker |
1 dl | Vann (kokende) |

Fyll:
3 dl | Fløte |
1 ts | Vaniljesukker |
2 ts | Sukker |
1 bx | Fruktcocktail |
2 | Bananer |
Melk | |
Pynt |

Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til eggedosis |
2. Tilsett kokende vann og pisk til det blir kaldt |
3. Vend inn mel, vaniljesukker og bakepulver Bruk slikkepott (ikke slå ut lufta som er rørt inn) |
4. Ha i smurt form 20/22 cm |
5. Stekes ved 175 grader i ca 30 minutter |
6. Avkjøl kakebunnen på rist |
Montering: |
7. Del kakebunnen i 2 eller 3 |
8. Pisk krem med vanilje- og sukker |
9. Dynk bunnen godt med melk |
– Fordel litt krem på bunnen |
– Legg på bær/frukt |
– Legg på litt mer krem |
10. Legg på det øverste laget. |
11. Dynk og fordel resten av kremen over, og rundt på sidene |
12. Så kan du pynte med hva du vil: – Marsipanlokk og blomster – Frukt og bær – Raspet sjokolade, – Non Stop og seigmenn, og/eller – Bursdagslys |
