Flan er en spansk karamellpudding, som smaker friskt av appelsin

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 6 | 1 time | Enkel |
Ingredienser:
| 5 dl | H-melk |
| ½ | Appelsin (skall og saft) |
| 1 ts | Vaniljesukker |
| 175 g | Sukker |
| Smør (til formen) | |
| 3 | Egg |
| 2 | Eggeplommer |
Slik gjør du:
| 1 Ha melken i en kasserolle – Tilsett appelsinskall – Kok opp, – Slå av plata – Rør inn 100 g sukker, og – La det stå i min. 30 min. |
| 2 Sett ovnen på 140 grader Ta frem ildfaste porsjonsformer ca 1- 1 ½ dl |
| 3 Ha 75 g sukker i en annen kasserolle – Tilsett 4 ss vann – Rør til sukkeret er oppløst – La det koke til karamellen er blitt gylden NB! Ikke rør – Ta kasserollen av varmen, og – Ha i appelsinsaft Så den slutter å koke |
| 4 Hell i karamellen i suffleformen og Fordel den jevnt utover bunnen |
| 5 Pisk sammen eggene og eggeplommene – Varm melken forsiktig opp, og – Pisk den varme melken forsiktig i eggene – Sil blandingen ned i porsjonsformene |
| 6 Sett formene i en langpanne – Hell kokende vann i langpannen |
| 7 Sett alt i den varme ovnen, og – La det steke i 15-20 min. Til Flanen har satt seg |
| 8 La Flanen stå i kjøleskapet natta over |
| 9 Løsne kantene med en kniv e.l, og – Hvelv puddingen på et rundt fat (med kanter) |

