Flan – Spansk karamellpudding

Flan er en spansk karamellpudding, som smaker friskt av appelsin

Flan – Spansk karamellpudding Ingredienser: 5 dl H-melk ½ Appelsin (skall og saft) 1 ts Vaniljesukker 175 g Sukker Smør (til formen) 3 Egg 2 Eggeplommer https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
61 timeEnkel

Ingredienser:

5 dlH-melk
½Appelsin (skall og saft)
1 tsVaniljesukker
175 gSukker
 Smør (til formen)
3Egg
2Eggeplommer

Slik gjør du:

1 Ha melken i en kasserolle
– Tilsett appelsinskall
– Kok opp,
– Slå av plata
– Rør inn 100 g sukker, og
– La det stå i min. 30 min.
2 Sett ovnen på 140 grader
Ta frem ildfaste porsjonsformer ca 1- 1 ½ dl
3 Ha 75 g sukker i en annen kasserolle
– Tilsett 4 ss vann
– Rør til sukkeret er oppløst
– La det koke til karamellen er blitt gylden
NB! Ikke rør
– Ta kasserollen av varmen, og
– Ha i appelsinsaft
Så den slutter å koke
4 Hell i karamellen i suffleformen og
Fordel den jevnt utover bunnen
5 Pisk sammen eggene og eggeplommene
– Varm melken forsiktig opp, og
– Pisk den varme melken forsiktig i eggene
– Sil blandingen ned i porsjonsformene
6 Sett formene i en langpanne
– Hell kokende vann i langpannen
7 Sett alt i den varme ovnen, og
– La det steke i 15-20 min.
Til Flanen har satt seg
8 La Flanen stå i kjøleskapet natta over
9 Løsne kantene med en kniv e.l, og
– Hvelv puddingen på et rundt fat (med kanter)

Flan – Spansk karamellpudding Ingredienser: 5 dl H-melk ½ Appelsin (skall og saft) 1 ts Vaniljesukker 175 g Sukker Smør (til formen) 3 Egg 2 Eggeplommer https://heidisboble.no/ @heidisboble