Denne stabelen består av en maiskake toppet med sjampinjong og egg. Det er utrolig godt som en frokost rett, eller som en lett lunsjrett.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30 | Middels |
Ingredienser:
4 | Sjampinjonger (store) |
4 | Tomater (store, modne) |
Olivenolje | |
150 g | Maiskorn |
200 g | Ost (hvit, revet) |
2 | Vårløk (hakket) |
1 cm | Ingefær |
2 ts | Gurkemeie |
½ ts | Spiskummen |
2 ss | Dill (fersk, hakket) |
2 ss | Persille (fersk, hakket) |
2 ss | Hvetemel |
1 ts | Salt |
Salt, pepper | |
6 | Egg |
2 ts | Eddik |
Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 200 grader |
2 Fjern stilken fra sjampinjongen, – Del tomatene i to, – Legg Sjampinjong og tomater i en ildfast form, – Hell over rikelig med olivenolje, og – Strø over litt salt og pepper |
3 Sett forma i ovnen, og – La den steke i 10-12 min. – Snu sjampinjongen, og – Renn over litt olivenolje – La dem steke i ytterligere 10-12 min. (stekes til sammen i 20 min.) Til soppen er blitt gyllen og mør |
4 Rens ingefæren, og rasp den – Hakk vårløken, persille og dill – Rasp osten |
5 Lag maiskakene: – Ha maiskorn, ost, vårløk, ingefær, gurkemeie, spiskummen, dill, persille, hvetemel og 1 ts salt i en bolle – Pisk 2 av eggene lett sammen, og – Ha dem i maisblandingen, – Rør sammen – Varm olje i en stor stekepanne (middels varme) – Fukt hendene, – Del røren i 4, og – Form fire runde, flate kaker, – Legg kakene i stekepanna, og – Stek dem i omtrent 3 minutter på hver side, Til de er gylden og faste |
6 Posjer eggene: – Kok opp vann i en kasserolle – Tilsett eddik – Knekk eggene i en øse, og – Legg dem forsiktig i vannet (i øsen) – La det små koke i ca. 3 min. |
7 Stabling: – Finn frem 4 fat – Legg en maiskake på hvert av fatene – Legg en sjampinjong med bunnen opp oppå hver av maiskakene – Plasser et egg på hver av sjampinjongene – Legg til slutt på to halve tomater på hvert fat |
8 Serveres straks |
