«Frokoststabel» med mais, sopp og egg

Denne stabelen består av en maiskake toppet med sjampinjong og egg. Det er utrolig godt som en frokost rett, eller som en lett lunsjrett.

Frokoststabel med mais, sopp og egg Ingredienser: 4 Sjampinjonger (store) 4 Tomater (store, modne) Olivenolje 150 g Maiskorn 200 g Ost (hvit, revet) 2 Vårløk (hakket) 1 cm Ingefær 2 ts Gurkemeie ½ ts Spiskummen 2 ss Dill (fersk, hakket) 2 ss Persille (fersk, hakket) 2 ss Hvetemel 1 ts Salt Salt, pepper 6 Egg 2 ts Eddik

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
430Middels

Ingredienser:

4Sjampinjonger (store)
4Tomater (store, modne)
 Olivenolje
150 gMaiskorn
200 gOst (hvit, revet)
2Vårløk (hakket)
1 cmIngefær
2 tsGurkemeie
½ tsSpiskummen
2 ssDill (fersk, hakket)
2 ssPersille (fersk, hakket)
2 ssHvetemel
1 tsSalt
 Salt, pepper
6Egg
2 tsEddik

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 200 grader
2 Fjern stilken fra sjampinjongen,
– Del tomatene i to,
– Legg Sjampinjong og tomater i en ildfast form,
– Hell over rikelig med olivenolje, og
– Strø over litt salt og pepper
3 Sett forma i ovnen, og
– La den steke i 10-12 min.
– Snu sjampinjongen, og
– Renn over litt olivenolje
– La dem steke i ytterligere 10-12 min.
(stekes til sammen i 20 min.)
Til soppen er blitt gyllen og mør
4 Rens ingefæren, og rasp den
– Hakk vårløken, persille og dill
– Rasp osten
5 Lag maiskakene:
– Ha maiskorn, ost, vårløk, ingefær, gurkemeie, spiskummen, dill, persille, hvetemel og 1 ts salt i en bolle
– Pisk 2 av eggene lett sammen, og
–  Ha dem i maisblandingen,
– Rør sammen
– Varm olje i en stor stekepanne (middels varme)
– Fukt hendene,
– Del røren i 4, og
– Form fire runde, flate kaker,
– Legg kakene i stekepanna, og
– Stek dem i omtrent 3 minutter på hver side,
Til de er gylden og faste
6 Posjer eggene:
– Kok opp vann i en kasserolle
– Tilsett eddik
– Knekk eggene i en øse, og
– Legg dem forsiktig i vannet (i øsen)
– La det små koke i ca. 3 min.
7 Stabling:
– Finn frem 4 fat
– Legg en maiskake på hvert av fatene
– Legg en sjampinjong med bunnen opp oppå hver av maiskakene
– Plasser et egg på hver av sjampinjongene
– Legg til slutt på to halve tomater på hvert fat
8 Serveres straks
Frokoststabel med mais, sopp og egg Ingredienser: 4 Sjampinjonger (store) 4 Tomater (store, modne) Olivenolje 150 g Maiskorn 200 g Ost (hvit, revet) 2 Vårløk (hakket) 1 cm Ingefær 2 ts Gurkemeie ½ ts Spiskummen 2 ss Dill (fersk, hakket) 2 ss Persille (fersk, hakket) 2 ss Hvetemel 1 ts Salt Salt, pepper 6 Egg 2 ts Eddik