I dag blir det hjemmelaget garganelli i tomatsaus til middag. Kjempe godt med litt brød og kanskje en frisk salat. Hvordan du lager hjemmelaget garganeli? trykk HER, så får du bilder trinn for trinn hvordan du ruller garganelli. Det er ikke vanskelig!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 – 5 | 20 + 30 min | Middels |
Ingredienser:
1 porsjon | Garganelli |
Tomatsaus:
1 ss | Olje |
1 ss | Smør |
½ | Løk (liten) |
1 | Gulrot (liten) |
1 stilk | Stangselleri |
2 fedd | Hvitløk |
¼ | Chili (rød, uten frø) |
6 | Tomat (flodde) eller 1 bx hermetiske |
3 dl | Grønsakskraft (buljong) |
1 ss | Persille (hakket) |
1 ts | Paprikapulver |
¼ ts | Sukker |
Salt, pepper | |
Basilikum (Hakket) |
Slik gjør du:

2 Lag tomatsausen: – Finhakk løk, gulrot, selleri, persille, hvitløk og chili og purre -Ha oljen og smøret i ei middels varm stekepanne, – Tilsett løken, – Dryss over litt salt og – Stek til løken er myk og blank ca 5 min – Tilsett gulrot, selleri og hvitløk – Fortsett stekingen i ca 1-2 min. (middels varme) – Flå tomatene og hakk dem, eller bruk en boks med hermetiserte tomater – Hell dem i grønnsakene sammen med sukker og kraft – La sausen småkoke jo lengre jo bedre |
3 Kok opp vann med salt skal være like salt som Adriaterhavet |
4 Ha garganelliene i det kokende vannet |
5 Ikke kok for lenge, de er ferdige når de skifter farge Jo tykkere pastaen er, jo lengre koketid |
6 Hell av vannet eller ta ut pastaen og – Vend pastaen i sausen – Dryss over parmesan og hakket basilikum |
7 Serveres umiddelbart |
Her finner du oppskrifter på flere pasta-sauser og -typer
