Grønn ertesuppe er bare sååå mye bedre enn det høres ut for. Skikkelig digg som lunsj eller til middag. Den kan servers med med brødkrutonger og egg eller med eplechips. Skikkelig godt begge deler.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 15 min | Enkel |
Ingredienser:
| 2 ts | Olje (raps) |
| 1 | Løk (hakket) |
| 2 fedd | Hvitløk |
| 600 g | Erter (grønne, frosne) |
| 7 ½ dl | Vann |
| 2 terninger | Grønnsaksbuljong |
| 2 dl | crème fraiche |
| Salt og pepper |
Brødkrutonger;
| 2 ss | Smør |
| 2 skiver | Brød |
Garnityr 1:
| 4 | Egg (nesten hardkokte) |
| Erter |
Garnityr 2:

Slik gjør du:
| 1 Hakk løken |
| 2 Varm opp olje i kasserolle middels varme – Tilsett løken, og – La den surre til den er blitt blank og myk – Press i hvitløken, og – La det surre i ca 1 min. til mens du rører |
| 3 Tilsett vann og buljong, og – La det hele koke opp, – Slå ned varmen og – La det småkoke i 3 min. |
| 4 Kjør suppen med stavmikser til den er jevn – Rør inn crème fraiche, og – Smak til med salt og pepper – Hold suppen varm |
| 5 Lag brødkrutonger: – Skjær brødskivene i terninger – Smelt smøret i en stekepanne – Tilsett brødbitene og – Stek til de er gylne og sprø |
| 6 Kok egg ca. 8 min. så det er nesten hardkokt – Skrell eggene og – Del dem i 2 |
| 7 Server suppa med de halverte eggene, toppet med brødkrutonger, noen hele erter og eventuelt nykvernet pepper |


