Guacamole

Guacamole er en sånn ting jeg aldri blir lei av. Den er enkel å lage, full av smak – og passer til alt. Og når du først lager den selv… ja, da går du aldri tilbake til den ferdigkjøpte varianten igjen!

Guacamole Ingredienser: 6 Avokadoer 1 fedd Hvitløk (finhakket) ½ Løk (finhakket) ½ Chili (grønn, finhakket, uten frø) ¼ ts Spisskummin 2 ss Limesaft 3 ss Koriander (finhakket) 1 ½ ts Flaksalt Heidisboble.no @heidisboble

Dette er en av de tingene jeg alltid lager når vi har taco, burrito, nachos eller bare vil ha litt ekstra godt til middagen. Den er også helt nydelig som dip til grønnsaker eller tortillachips – perfekt om du vil ha noe enkelt, men smakfullt, til kveldskosen.

Det viktigste med guacamole er gode, modne avokadoer. Resten kan du tilpasse etter hva du liker: litt lime eller sitron, finhakket rødløk, chili, koriander, hvitløk – og et lite dryss salt. Jeg liker den kremete og enkel, med masse frisk smak.

Guacamole var selvfølgelig med på bursdagsbordet mitt også – og som alltid ble det tomt i skåla før jeg rakk å si “vær så god”! Den er rett og slett skikkelig god, og det er alltid kjekt å kunne slenge sammen noe som både er sunt, godt og hjemmelaget.

Så om du ikke har laget guacamole før – eller bare trenger en påminnelse: Det er fort gjort, og så verdt det!!!!

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 -6 15 minEnkel

Langstekt tacokjøtt Langstekt tacokjøtt Jeg bruker svinefillet eller svinekotelett til denne oppskriften, men du kan bruke det kjøttet du vil. Jeg lager dette i ei jernpanne, hvis du ikke har ei jernpanne kan du steke alt i ei stekepanne, så koke ut stekepanna med vannet, og tilsette alt i en kasserolle som tåler stekeovn. Har du ikke steke ovn kan du la kjøttet småputre på plata isteden. Det går het fint. Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad 4- 6 Ingredienser Ca 1250 Svinekjøtt (uten bein) 1 ss Smør 1 ss Olje (nøytral) 2 Løk (gule) 2 Gulrøtter 1 stilk Selleri (liten) 2 fedd Hvitløk ½ Chili (rød) 2 ½ ts Spisskummin (malt) 2 ½ ts Koriander (malt) 2 ½ ts Paprikapulver 2 ½ ts Gurkemeie 1 ts Oregano (tørket) 1 fl Porter (mørkt øl) 1 bx Tomater (hermetiske) 3 dl Vann 1 Lime (tørket, valgfritt) Koriander (fersk, hakket) Slik gjør du: 1 Sett stekeovnen på 125 graader 2 Skjær svinefilleten i 3 – 4 biter 3 Skrell løk, gulrot og hvitløk 4 Finhakk: - Grønnsaker - Hvitlløk - Chili, og Legg dem hver for seg 5 Sett på ei jernpanne, - Ha i smør og olje - Stek bitene av kjøttet (hver for seg) - Ta ut bitene og legg dem på et fat 6 Slå ned til middels varme, - Ha i smør og olje - Tilsett løken og la den surre - Tilsett gulrot og surr videre - Når løken er blank, Tilsett selleri. hvitløk og chili - Surr videre i ca 1 min. - Tilsett krydder - Surr videre i ca 1 min 7 Tilsett øllet - kok opp - Tilsett tomater og vann - Kok opp - Ha i den tørkete limen 8 Sett det i stekeovnen i ca 5 timer 9 Server med tortillalefser, guacemole og salsa heidisboble.no @heidisboble

Ingredienser:

6Avokadoer
1 feddHvitløk (finhakket)
½Løk (finhakket)
½Chili (grønn, finhakket, uten frø)
¼ tsSpisskummin
2 ssLimesaft
3 ssKoriander (finhakket)
1 ½ tsFlaksalt

Slik gjør du:

1 Del avokadoene, ta ut steinene (ikke kast dem), og
– Skrap innholdet i en bolle
2 Finhakk løk, hvitløk, kummin, koriander og
– Ha dette oppi sammen med avokadoene
3 Press lime, og tilsett saften
4 Bruk en gaffel, og
– Mos avokadoen
5 Strø over litt salt,
– Ha i steinene, og
– Rør rundt
6 La den stå i minst 15 min
7 Smakt til med salt og lime, før servering

Guacamole

Ingredienser:

6 	Avokadoer
1 fedd	Hvitløk (finhakket)
½ 	Løk (finhakket)
½ 	Chili (grønn, finhakket, uten frø)
¼ ts	Spisskummin
2 ss	Limesaft
3 ss	Koriander (finhakket)
1 ½ ts	Flaksalt

Heidisboble.no
@heidisboble