Hamburgerbrød

Hjemmebakte hamburgerbrød er vesentlig bedre enn ferdigkjøpte – jeg anbefaler på det sterkeste å bake hamburgerbrødene selv. Dette er  en oppskrift som gir skikkelig saftige og gode hamburgerbrød, som jeg virkelig anbefaler å prøve.

Hamburgerbrød (lyse) Ingredienser: 3 dl Melk ½ pk Gjær 3 ss Olje 450 g Hvetemel 1 ts Sukker ½ ts Salt Sesamfrø
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
8 3 timer Enkel

Ingredienser:

3 dl Melk
½ pk Gjær
3 ss Olje
450 g Hvetemel
1 ts Sukker
½ ts Salt
  Sesamfrø

Slik gjør du:

1 Varm melken til den er fingervarm
2 Løs opp gjæren i melken
3 Tilsett olje
4 Tilsett mel, sukker og salt
5 Elt deigen i 5-7 min.
6 Dekk deigen med plast, og
– La den heve til dobbe størrelse
(ca. 45-60 min.)
7 Sett ovnen på 200 grader
– Ha deigen ut på et bakstebord.
– Trill den til ei pølse
– del den i åtte deler, og
– Trill runde flate «boller»
– Settes på bakepapirkledd stekeplate
8 La hamburgerbrødene heve til dobbelstørrelse
– Pensle med vann
– Strø over sesamfrø
Hamburgerbrød (lyse) Ingredienser: 3 dl Melk ½ pk Gjær 3 ss Olje 450 g Hvetemel 1 ts Sukker ½ ts Salt Sesamfrø
9 Stekes i ca 12 min.
– Avkjøles på rist
Hamburgerbrød (lyse) Ingredienser: 3 dl Melk ½ pk Gjær 3 ss Olje 450 g Hvetemel 1 ts Sukker ½ ts Salt Sesamfrø

Leave a comment