Skikkelig saftige gode horn, som smaker godt til frokost, lunsj eller ettermiddagskaffen – altså det meste.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| Ca. 20 | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
| 6 dl | Melk |
| 150 g | Smør |
| 1 pk | Gjær |
| 750 g | Hvetemel |
| 250 g | Havremel |
| 1½ dl | Sukker |
| 1 | Egg |
| Havregryn |
Slik gjør du:
| 1 Smelt smør i en kasserolle – Ha i 1½ dl melk – Ha det over i en bakstebolle – Ha i gjær, og rør den ut |
| 2 Tilsett resten av melken, og – Tilsett mel og sukker |
| 3 Elt deigen 5-10 minutter, – Tilsett eventuelt mer mel, Deigen skal slippe bollen |
| 4. Hev deigen under plast, På et lunt sted i ca. 30-40 min. (til dobbel størrelse) |
| 5 Legg bakepapir på 2 stekeplater – Hell deigen ut på bordet – Del den i 2 – Kjevle hver del ut til en stor runding, som – Deles i 8 like store trekanter, – Rull sammen hver trekant til horn – Legg hornene på stekeplata |


| 6 Sett hornene til til etterheving |
| 7 Sett ovnen på 225 grader |
| 8 Pensle Hornene med egg, og – Strø over litt havregryn – Stek i 8-10 minutter |
| 9 8 Avkjøles på rist |

Penslet med egg og drysset med havregryn 
IKKE penslet med egg og drysset med havregryn
