Denne desserten er både rask å lage, god å spise og litt sunnere. Honning- og kanelstekte eplebåter med ristete havregryn, mandler og nøtter kan serveres med vaniljeis eller vaniljeyoughurt.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 10 min. | Enkel |
Ingredienser:
2 | Epler (i båter) |
2 ss | Havregryn (ristet) |
1 ss | Nøtter og mandler (ristet og hakket) |
1 ss | Kjerner og frø (ristet og hakket) |
1 ss | Smør |
½ – 1 ss | Honning |
1 ts | Kanel |
Tips! Bruk de nøttene du har til denne retten, valnøtter, cashewnøtter, pekannøtter mm alt går bra!
Tilbehør (valgfritt):
Vaniljeis eller vaniljeyoghurt |
Tips!Bruk de kjerner og frø som du har (gresskar, solsikke, sesam, pinje osv) – Rist dem sammen med havregrynene eller erstatt kjerner og frø med nøtter og mandler eller havregryn

Slik gjør du:
1 Rist havregrynene, mandler og nøttene på tørr stekepanne – Ha dem over på en skjærefjøl og – Hakk nøttene og mandlene |
2 Skjær eplene i båter Fjern kjrnehuset |
3 Varm en panne på middels varme – Ha i smør og eplebåter – La eplebåtene surre til de er nesten mye Ca. 1-2 min. – Ha i honning og kanel – Rør rundt og – La alt surre i ytterligere 1 min. Til honningen og kanelen har fordelt seg godt over eplene – Smak eventuelt til med mer honning og kanel |
4 Legg litt havregryn- og nøtteblandingen i bunnen av dessertskåler – Legg eplebåter over – Topp med vaniljeis – Serveres og nyes umiddelbart |
