Honning- og kanelstekte eplebåter med ristete havregryn, mandler og nøtter

Denne desserten er både rask å lage, god å spise og litt sunnere. Honning- og kanelstekte eplebåter med ristete havregryn, mandler og nøtter kan serveres med vaniljeis eller vaniljeyoughurt.

Honning- og kanelstekte eplebåter med ristete havregryn, mandler og nøtter Ingredienser: 2 Epler (i båter) 2 ss Havregryn (ristet) 2 ss Nøtter og mandler (ristet og hakket) 1 ss Smør ½ - 1 ss Honning 1 ts Kanel Tips! Bruk de nøttene du har til denne retten, valnøtter, cashewnøtter, pekannøtter mm Tilbehør (valgfritt): Vaniljeis Tips! Du kan også bruke kjerner og frø som du rister sammen med havregrynene https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
410 min.Enkel

Ingredienser:

2Epler (i båter)
2 ssHavregryn (ristet)
1 ssNøtter og mandler (ristet og hakket)
1 ssKjerner og frø (ristet og hakket)
1 ssSmør
½ – 1 ssHonning
1 tsKanel

Tips! Bruk de nøttene du har til denne retten, valnøtter, cashewnøtter, pekannøtter mm alt går bra!

Tilbehør (valgfritt):

 Vaniljeis eller vaniljeyoghurt

Tips!Bruk de kjerner og frø som du har (gresskar, solsikke, sesam, pinje osv) – Rist dem sammen med havregrynene eller erstatt kjerner og frø med nøtter og mandler eller havregryn

Pomes de can Boix - pomess fuji el marc del 2014 https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Rist havregrynene, mandler og nøttene på tørr stekepanne
– Ha dem over på en skjærefjøl og
– Hakk nøttene og mandlene
2 Skjær eplene i båter
Fjern kjrnehuset
3 Varm en panne på middels varme
– Ha i smør og eplebåter
– La eplebåtene surre til de er nesten mye
Ca. 1-2 min.
– Ha i honning og kanel
– Rør rundt og
– La alt surre i ytterligere 1 min.
Til honningen og kanelen har fordelt seg godt over eplene
– Smak eventuelt til med mer honning og kanel
4 Legg litt havregryn- og nøtteblandingen i bunnen av dessertskåler
– Legg eplebåter over
– Topp med vaniljeis
– Serveres og nyes umiddelbart

Honning- og kanelstekte eplebåter med ristete havregryn, mandler og nøtter Ingredienser: 2 Epler (i båter) 2 ss Havregryn (ristet) 2 ss Nøtter og mandler (ristet og hakket) 1 ss Smør ½ - 1 ss Honning 1 ts Kanel Tips! Bruk de nøttene du har til denne retten, valnøtter, cashewnøtter, pekannøtter mm Tilbehør (valgfritt): Vaniljeis Tips! Du kan også bruke kjerner og frø som du rister sammen med havregrynene https://heidisboble.no/ @heidisboble