Hveteboller

Finnes det egentlig noe bedre enn nystekte hveteboller. Gode ferske boller, med smør og ost! Kaffelatte eller kakao med krem! Her er oppskriften:

Nystekte hveteboller
Nystekte boller
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad:
16 stk 2t 30 min. Lett

Ingredienser

1 l Hvetemel
1 pk Tørrgjær
1 dl Sukker
1ts Kardemomme
3 ½ dl Melk
100 g Margarin
  1 Egg til pensling
Nystekte hveteboller
Nystekte hveteboller

Slik gjør du:

Ha alt det tørre i bakstebollen
Smelt smør i en kasserolle
Ha melken sammen med smøret, og varm til fingervarmt
Tilsett melk og smørblandingen til det som er i bakstebollen
Eltes til deigen er smidig og glatt (kanskje litt mer mel må tilsettes)
Legg plastikk over bakstebollen, og sett til heving
Når deigen er ferdig hevet- helles den ut. (Husk litt mel under)
Del deigen i 16 biter og trill runde boller
Settes på bakepapirdekket stekeplate
Slå på stekeovnen på 200°C, og sett bollene til etterheving (til ca. dobbel størrelse)
Pensles eventuelt med egg
Stekes i ca.10-15 minutter
Hveteboller klar til servering