Hvetebrød i dobbel flette

Hvetebrød i dobbel flette er utrolig godt og dekorativt

Hvetebrød i dobbel flette Ingredienser: 1 ts Salt 2 ss Olje 5 dl Vann (fingervarmt) 1 pk Gjær 2 Egg 1 ss Sukker Ca. 13 dl Hvetemel Egg (pisket), valmuefrø

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 stor  

Ingredienser:

1 tsSalt
2 ssOlje
5 dlVann (fingervarmt)
1 pkGjær
2Egg
1 ssSukker
Ca. 13 dlHvetemel
 Egg (pisket), valmuefrø

Slik gjør du:

1 Ha olje og salt i en bakebolle,
– Tilsett vannet
Smuldre i gjæren
– Tilsett resten
NB! start med 12 dl hvetemel
2 Elt deigen godt
– Dekk den til, og
– La den heve i 45-60 min.  
til dobbel størrelse
3 Hell deigen på et bakebord,
– Kna deigen, og
– Del den i fire like store emner –
– 3 emner trilles ut til like lange pølser
– Det siste emnet, deles i tre like store emner,
som trilles ut til like lange pølser
Hvetebrød i dobbel flette Ingredienser: 1 ts Salt 2 ss Olje 5 dl Vann (fingervarmt) 1 pk Gjær 2 Egg 1 ss Sukker Ca. 13 dl Hvetemel Egg (pisket), valmuefrø

4 De tre største pølsene fletter du, og
– Legger fletten på ei stekeplate dekt med bakepapir

5 Flett så de tre minste pølsene, og  
– Legg disse på toppen av den store

6 Pensles med egg, og drysses over med valmuefrø
– La det stå og etterheve i ca 20 min.
– Sett stekeovnen på 220 grader
7 Sett brødet i ovnen, og
– Stek det i 20 min (på 220 grader)
– Senk varmen til 200 grader, og
– La det steke i ytterligere 15 min.
– Slå av varmen, og
– La brødet hvile i etter varmen i ca.10 min.
Hvetebrød i dobbel flette Ingredienser: 1 ts Salt 2 ss Olje 5 dl Vann (fingervarmt) 1 pk Gjær 2 Egg 1 ss Sukker Ca. 13 dl Hvetemel Egg (pisket), valmuefrø