Hvit sjokoladepannacotta, er en av de enkleste dessertene å tilberede. Jeg vet ikke av noen som er noe enklere. Og det er bare såå godt! Hvis i tillegg topper den med jordbærgele – Det både smaker godt og ser skikkelig imponerende ut.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4-6 | 20 min (+ 6 t) | Enkel |
Ingredienser:
Pannecotta:
| 3 plater | Gelatin |
| 2 ½ dl | Melk |
| 2 ½ dl | Fløte |
| 1 | Vaniljestang (1 ss vaniljesukker) |
| 150 g | Hvit kokesjokolade |
| Bringebær (ferske) |
Jordbærgele:
| 2 pl | Gelatin |
| 150 g | Jordbær (skivet) |
| 1 dl | Vann |
| 1 ss | Sukker |
Slik gjør du:
| 1 Begynn med geleen: – Legg gelatin i vann – Ha jordbær, vann og sukker i en stålbolle, som – Settes over vannbad – Rør forsiktig til sukkeret har løst seg opp, og – Vannet har fått farge og smak av Jordbær – Klem vannet ut av gelatinen, og – Ha den i «bærvannet», – Rør forsiktig for å løse opp gelatinen – Fordel geleen og bærene i små former, og – Sett den i kjøleskapet til den har stivnet |
| 2 Lag pannecottaen: – Legg gelatinbladene i bløt(min.3 minutter) – Ha melk og fløte i en kasserolle – Del vaniljestangen i to, og – Ta ut frøene – Ha frø og stang i melkeblandingen, og – Kok opp |
| 2 Ha melk og fløte i en kasserolle – Del vaniljestangen i to, og – Ta ut frøene – Ha frø og stang i melkeblandingen, og – Kok opp – Ta kasserollen av plata – Brekk opp sjokoladen, – Ha den i den varme melken, – La stå i 2 minutter – Rør rundt – «Vri opp» gelatinbladene, – Ha dem i den varme fløteblandingen – Rør til gelatinen er oppløst – Sil fløteblandingen – La den den stå til den er blitt romtemperert |
| 4 Ta ut den stivnet geleen – Sil fløteblandingen, og – Hell den forsiktig over geleen – Settes i kjøleskap i 3- 4 timer |
| 5 Servering: – Ta pannecottaen ut av kjøleskapet – Sett posjonsformene i varmt vann i 5 sek. – Hvelves på desserttallerkener Hvis den ikke “slipper”, skjær forsiktig med en kniv rundt, så det kommer litt luft under geleen |

