Hvit sjokoladepannacotta, med jordbærgele

Hvit sjokoladepannacotta, er en av de enkleste dessertene å tilberede. Jeg vet ikke av noen som er noe enklere. Og det er bare såå godt! Hvis i tillegg topper den med jordbærgele – Det både smaker godt og ser skikkelig imponerende ut.

Hvit sjokoladepannacotta med jordbærgele Hvit sjokolade pannecotta Ingredienser: 3 plater Gelatin 2 ½ dl Melk 2 ½ dl Fløte 1 ss Vaniljesukker 150 g Hvit kokesjokolade Bringebær (ferske) Jordbærgele: Ingredienser: 2 plater Gelatin 150 g Jordbær 1 dl Vann 30 g Sukker
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4-6   20 min (+ 6 t) Enkel

Ingredienser:

Pannecotta:

3 plater Gelatin
2 ½ dl Melk
2 ½ dl Fløte
1 Vaniljestang
(1 ss vaniljesukker)
150 g Hvit kokesjokolade
  Bringebær (ferske)

Jordbærgele:

2 pl Gelatin
150 g Jordbær (skivet)
1 dl Vann
1 ss Sukker

Slik gjør du:

1 Begynn med geleen:
– Legg gelatin i vann
– Ha jordbær, vann og sukker i en stålbolle, som
– Settes over vannbad
– Rør forsiktig til sukkeret har løst seg opp, og
– Vannet har fått farge og smak av Jordbær
– Klem vannet ut av gelatinen, og
– Ha den i «bærvannet»,
– Rør forsiktig for å løse opp gelatinen
– Fordel geleen og bærene i små former, og
– Sett den i kjøleskapet til den har stivnet
2 Lag pannecottaen:
– Legg gelatinbladene i bløt(min.3 minutter)
– Ha melk og fløte i en kasserolle
– Del vaniljestangen i to, og
– Ta ut frøene
– Ha frø og stang i melkeblandingen, og
– Kok opp
2 Ha melk og fløte i en kasserolle
– Del vaniljestangen i to, og
– Ta ut frøene
– Ha frø og stang i melkeblandingen, og
– Kok opp
– Ta kasserollen av plata
– Brekk opp sjokoladen,
– Ha den i den varme melken,
– La stå i 2 minutter
– Rør rundt
– «Vri opp» gelatinbladene,
– Ha dem i den varme fløteblandingen
– Rør til gelatinen er oppløst
– Sil fløteblandingen
– La den den stå til den er blitt romtemperert
4 Ta ut den stivnet geleen
– Sil fløteblandingen, og
– Hell den forsiktig over geleen
– Settes i kjøleskap i 3- 4 timer
5 Servering:
– Ta pannecottaen ut av kjøleskapet
– Sett posjonsformene i varmt vann i 5 sek.
– Hvelves på desserttallerkener
Hvis den ikke «slipper», skjær forsiktig med en kniv rundt, så det kommer litt luft under geleen
Hvit sjokoladepannacotta med jordbærgele Hvit sjokolade pannecotta Ingredienser: 3 plater Gelatin 2 ½ dl Melk 2 ½ dl Fløte 1 ss Vaniljesukker 150 g Hvit kokesjokolade Bringebær (ferske) Jordbærgele: Ingredienser: 2 plater Gelatin 150 g Jordbær 1 dl Vann 30 g Sukker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s