Denne risen må ikke bandes sammen med den thailandske kokosrisen, som er noe annet. Tradisjonelt brukes det fersk rever kokos i denne retten men det er litt vanskelig å få tak i – jeg bløtlegger tørker kokos isteden.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 60 min | Enkel – middels |
Ingredienser;
3 dl | Basmairis |
5 dl | Vann |
1 dl | Kokosmelk |
½ ts | Salt |
1 ss | Chana Dal |
1 ss | Olje (nøytral) |
½ ts | Sennepsfrø (brune) |
10 | Cashewnøtter |
12 | Karriblader |
2 | Chili (tørkete) |
1 | Paprika (grønn) |
1½ dl | Kokos |
½ | Salt |

Slik gjør du:
1 Bløtlegg risen i ca 30 min – Bløtlegg chana dal i ca 30 min |
2 Skyll risen, og – Ha den over i en kasserolle – Tilsett vann, salt og kokosmelk |
3 Kok opp, – Slå ned varmen, – La den surre under løkk i ca 10 min |
4 Ta kasserollen av varmen – Ta av lokket – Legg på en kjøkkenhåndduk – Legg på lokket, – La stå i 5 min |
5 Varm oljen i en stekepanne, og – Fres chana dal, sennepsfrø og Cashewnøtter til de har fått en fin farge – Rør inn karriblader, rød chili og paprika – La det hele frese i ca 1 min – Vend inn kokosen og – La det frese i ytterligere 2-3 minutter |
6 Bland inn den kokte risen og – Smak til med salt og – Server |
