Indisk kokosris

Denne risen må ikke bandes sammen med den thailandske kokosrisen, som er noe annet. Tradisjonelt brukes det fersk rever kokos i denne retten men det er litt vanskelig å få tak i – jeg bløtlegger tørker kokos isteden.

Indisk kokosris Ingredienser 3 dl Basmairis 5 dl Vann 1 dl Kokosmelk ½ ts Salt 1 ss Chana Dal 1 ss Olje (nøytral) ½ ts Sennepsfrø (brune) 10 Cashewnøtter 12 Karriblader 2 Chili (tørkete) 1 Paprika (grønn) 1½ dl Kokos ½ Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 60 minEnkel – middels

Ingredienser;

3 dlBasmairis
5 dlVann
1 dlKokosmelk
½ tsSalt
1 ssChana Dal
1 ssOlje (nøytral)
½ tsSennepsfrø (brune)
10Cashewnøtter
12Karriblader
2Chili (tørkete)
1Paprika (grønn)
1½ dlKokos
½Salt

Indisk kokosris Ingredienser 3 dl Basmairis 5 dl Vann 1 dl Kokosmelk ½ ts Salt 1 ss Chana Dal 1 ss Olje (nøytral) ½ ts Sennepsfrø (brune) 10 Cashewnøtter 12 Karriblader 2 Chili (tørkete) 1 Paprika (grønn) 1½ dl Kokos ½ Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Bløtlegg risen i ca 30 min
– Bløtlegg chana dal i ca 30 min
2 Skyll risen, og
– Ha den over i en kasserolle
– Tilsett vann, salt og kokosmelk
3 Kok opp,
– Slå ned varmen,
– La den surre under løkk i ca 10 min
4 Ta kasserollen av varmen
– Ta av lokket
– Legg på en kjøkkenhåndduk
– Legg på lokket,
– La stå i 5 min
5 Varm oljen i en stekepanne, og
– Fres chana dal, sennepsfrø og Cashewnøtter til de har fått en fin farge
– Rør inn karriblader, rød chili og paprika
– La det hele frese i ca 1 min
– Vend inn kokosen og
– La det frese i ytterligere 2-3 minutter
6 Bland inn den kokte risen og
– Smak til med salt og
– Server

Indisk kokosris Ingredienser 3 dl Basmairis 5 dl Vann 1 dl Kokosmelk ½ ts Salt 1 ss Chana Dal 1 ss Olje (nøytral) ½ ts Sennepsfrø (brune) 10 Cashewnøtter 12 Karriblader 2 Chili (tørkete) 1 Paprika (grønn) 1½ dl Kokos ½ Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble