Dette er en iskrem som kan lages uten ismaskin. Det er en vaniljeis tilsatt bringebær og sjokolade.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4-6 | 30 min + 6 timer | Enkel |

Ingredienser:
75 g | Sukker |
3 | Egg (delte) |
3 dl | Kremfløte |
100 g | Bringebær |
100 g | Kokesjokolade |
Bringebærsirup:
100 g | Sukker |
1 dl | Vann |
125 g | Bringebær |
½ | Vaniljestang (splittet) |

Slik gjør du:
1 Lag bringebærsirupen: – Ha vann og sukker i en kasserolle – Kok opp – Tilsett en snittet vaniljestang og bringebærene. Mos bringebærene, og – La det koke i ca 10-15 min til en sirup. Sil av blandingen og – La sirupen avkjøles til romtemperatur |
2 Del eggene |
3 Pisk eggedosis av egg og sukker, og – Pisk krem av fløten – Bland forsiktig sammen |
4 Pisk eggehvitene stive NB! bolle og visper må være helt rene – Vend eggehvitene inn i egg- og kremblandingen |
5 Vend inn mandelflak og bringebær, og – Ha alt over i en form |
6 Smelt sjokoladen over vannbad |
7 Hell halvparten av sjokoladen og halvparten av bringebærsirupen i tynne stråler i sikkakk over isblandingen – Bruk gaffel og vend inn sjokolade og sirup Så du får et fint mønster – Hell så resten av sjokoladen i tynne stråler i sikkakk over isblandingen |




8 Dekk isen med plastfolie, og – Sett den i fryseren Ca 6-8 timer |

9 Skjær i skiver og server med resten av bringebærsirupen |
