Jordbærkake etter oppskrift fra Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” (side 88), er utrolig god, og må være den ultimate sommerkaken.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 kake | 2 timer | Enkel |
Ingredienser
Bunn
| 4 | Egg |
| 2 dl | Sukker |
| 1 dl | Hvetemel |
| 1 dl | Potetmel |
| 1 ts | Bakepulver |
Fyll og pynt
| ½ porsjon | Vaniljekrem, for oppskrift trykk HER |
| 3 dl | Kremfløte |
| Friske jordbær | |
| 1 pk | Gelé (jordbærsmak) |
| Skivede mandler |
Tips! Du kan bruke ferdiglaget vaniljekrem, hvis du heller ønsker det.



Bilde til venstre: Den ferdig stekte kakebunnen og ferske jordbær. Bildet øverst til høyre: Husk å dynke godt! (kakebunnen delt i to, klar for montering. Bildet nederst til høyre: Ferdig pyntet Jordbærkake etter oppskrift fra Baker Brun, klar til servering.
Slik gjør du:
| 1 Legg bakepapir i bunnen av en springform (24 cm) |
| 2 Pisk egg og sukker til eggedosis |
| 3 Sikt hvetemel, bakepulver og potetmel, og – Vend det forsiktig inn i eggedosisen |
| 4 Hell røren i springformen, og – Settes inn i kald ovn – Slå oven på 160 grader – Stek i ca. 45 min. |
| 5 Avkjøles på ist |
| 6 Lag vaniljekremen og avkjøl den – Lag gelen (bruk bare havemengden med vann, og avkjøl den) |
| 7 Pisk fløten til krem |
| 8 Bland ⅔ av kremen med vaniljekremen |
| 9 Montering: – Del kakebunnen i to – Legg bunnen i springformen – Smør over vaniljekrem – Legg toppen over – Legg på jordbær – Fyll over halvstivnet gelé – Sett i kjøleskap til gelén stiver |
| 10 Ta kaka ut av formen og over på et kakefat – Smør krem langs kanten, og – «Klapp» på mandelskiver – Pynt eventuelt med en kremremse langs kanten |

På side 88 i Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” står det “Jordbærkake. Sommerfavoritten. Denne kaken smaker av sol og sommer.” Jeg er helt enig, i tillegg til at jordbærkaka ble utrolig fin og dekorativ, smakte den faktisk sommer! – Det er helt sant.! Så, nok en gang; Tusen takk Baker Brun for en fantastisk oppskrift!


Les gjerne tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst” :
Oppskriftene er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun
