Jordbærkake etter oppskrift fra Baker Brun

Jordbærkake etter oppskrift fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» (side 88), er utrolig god, og må være den ultimate sommerkaken.

Jordbærkake etter oppskrift fra Baker Brun på blå duk Ingredienser: 4 Egg 2 dl Sukker 1 dl Hvetemel 1 dl Potetmel 1 ts Bakepulver
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
1 kake 2 timer Enkel

Ingredienser

Bunn

4 Egg
2 dl Sukker
1 dl Hvetemel
1 dl Potetmel
1 ts Bakepulver

Fyll og pynt

½ porsjon Vaniljekrem, for oppskrift trykk HER
3 dl Kremfløte
  Friske jordbær
1 pk Gelé (jordbærsmak)
  Skivede mandler

Tips! Du kan bruke ferdiglaget vaniljekrem, hvis du heller ønsker det.

Bilde til venstre: Den ferdig stekte kakebunnen og ferske jordbær. Bildet øverst til høyre: Husk å dynke godt! (kakebunnen delt i to, klar for montering. Bildet nederst til høyre: Ferdig pyntet Jordbærkake etter oppskrift fra Baker Brun, klar til servering.

Slik gjør du:

1 Legg bakepapir i bunnen av en springform (24 cm)
2 Pisk egg og sukker til eggedosis
3 Sikt hvetemel, bakepulver og potetmel, og
– Vend det forsiktig inn i eggedosisen
4 Hell røren i springformen, og
– Settes inn i kald ovn
– Slå oven på 160 grader
– Stek i ca. 45 min.
5 Avkjøles på ist
6 Lag vaniljekremen og avkjøl den
– Lag gelen
(bruk bare havemengden med vann, og avkjøl den)
7 Pisk fløten til krem
8 Bland ⅔ av kremen med vaniljekremen
9 Montering:
– Del kakebunnen i to
– Legg bunnen i springformen
– Smør over vaniljekrem
– Legg toppen over
– Legg på jordbær
– Fyll over halvstivnet gelé
– Sett i kjøleskap til gelén stiver
10 Ta kaka ut av formen og over på et kakefat
– Smør krem langs kanten, og
– «Klapp» på mandelskiver
– Pynt eventuelt med en kremremse langs kanten
Jordbærkake etter oppskrift fra Baker Brun på blå duk Ingredienser: 4 Egg 2 dl Sukker 1 dl Hvetemel 1 dl Potetmel 1 ts Bakepulver

På side 88 i Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» står det «Jordbærkake. Sommerfavoritten. Denne kaken smaker av sol og sommer.» Jeg er helt enig, i tillegg til at jordbærkaka ble utrolig fin og dekorativ, smakte den faktisk sommer! – Det er helt sant.! Så, nok en gang; Tusen takk Baker Brun for en fantastisk oppskrift!

Jordbærkake etter oppskrift fra Baker Brun på blå duk Ingredienser: 4 Egg 2 dl Sukker 1 dl Hvetemel 1 dl Potetmel 1 ts Bakepulver
Baker Brun (2018), "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst"

Les gjerne tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» :

Oppskriftene er gjengitt med tillatelse fra Baker Brun

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s