Nybakt julebrød etter med Misværost – Kan det bli bedre?

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 3 brød | 3 timer | Enkelt |
Ingredienser:
| 250 g | Smør (mykt) |
| 6 dl | Melk |
| 1 pk | Gjær |
| 1 kg | Hvetemel |
| 125 g | Sukker |
| ½ ts | Salt |
| 2 ts | Kardemomme |
| 250 g | Rosiner |
| 2 pk | Sukat |
| 1 | Egg (sammenvispet) |

Slik gjør du:
| 1 Varm melken til 37 grader – Ha i gjær, og rør den ut |
| 2 Bland sammen mel, sukker, salt, og kardemomme – Tilsett melkeblandingen – Bland godt – Elt deretter mykt smør inn i deigen – Elt inn rosiner og sukat til slutt |
| 3. Hev deigen under plast, På et lunt sted i ca. 60-75 min. (til dobbel størrelse) |
| 4 Sett ovnen på 180 grader – Legg bakepapir på 2 stekeplater – Hell deigen ut på bordet Del den i 3 – Lag 3 brød – Legg dem på stekeplata |
| 5 Dekkes over med bakeklede, og – Etterheves i ca. 30 min. |
| 6 Pensles med sammenvispet egg, og – Stekes nederst i ovnen i ca. 40 min. |

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun
