Nybakt julebrød etter med Misværost – Kan det bli bedre?

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3 brød | 3 timer | Enkelt |
Ingredienser:
250 g | Smør (mykt) |
6 dl | Melk |
1 pk | Gjær |
1 kg | Hvetemel |
125 g | Sukker |
½ ts | Salt |
2 ts | Kardemomme |
250 g | Rosiner |
2 pk | Sukat |
1 | Egg (sammenvispet) |

Slik gjør du:
1 Varm melken til 37 grader – Ha i gjær, og rør den ut |
2 Bland sammen mel, sukker, salt, og kardemomme – Tilsett melkeblandingen – Bland godt – Elt deretter mykt smør inn i deigen – Elt inn rosiner og sukat til slutt |
3. Hev deigen under plast, På et lunt sted i ca. 60-75 min. (til dobbel størrelse) |
4 Sett ovnen på 180 grader – Legg bakepapir på 2 stekeplater – Hell deigen ut på bordet Del den i 3 – Lag 3 brød – Legg dem på stekeplata |
5 Dekkes over med bakeklede, og – Etterheves i ca. 30 min. |
6 Pensles med sammenvispet egg, og – Stekes nederst i ovnen i ca. 40 min. |

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun