Julebrød etter oppskrift fra Baker Brun

Nybakt julebrød etter med Misværost – Kan det bli bedre?

Julebrød etter oppskrift fra Baker Brun (2018), "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst" Julebrød Ingredienser: 250 g Smør (mykt) 6 dl Melk 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 125 g Sukker ½ ts Salt 2 ts Kardemomme 250 g Rosiner 2 pk Sukat 1 Egg (sammenvispet)
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
3 brød 3 timer Enkelt

Ingredienser:

250 g Smør (mykt)
6 dl Melk
1 pk Gjær
1 kg Hvetemel
125 g Sukker
½ ts Salt
2 ts Kardemomme
250 g Rosiner
2 pk Sukat
1 Egg (sammenvispet)
Julebrød etter oppskrift fra Baker Brun (2018), "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst" Julebrød Ingredienser: 250 g Smør (mykt) 6 dl Melk 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 125 g Sukker ½ ts Salt 2 ts Kardemomme 250 g Rosiner 2 pk Sukat 1 Egg (sammenvispet)

Slik gjør du:

1 Varm melken til 37 grader
– Ha i gjær, og rør den ut
2 Bland sammen mel, sukker, salt, og kardemomme
– Tilsett melkeblandingen
– Bland godt
– Elt deretter mykt smør inn i deigen
– Elt inn rosiner og sukat til slutt  
3. Hev deigen under plast,
På et lunt sted i ca. 60-75 min.
(til dobbel størrelse)
4 Sett ovnen på 180 grader
– Legg bakepapir på 2 stekeplater
– Hell deigen ut på bordet
Del den i 3
– Lag 3 brød
– Legg dem på stekeplata
5 Dekkes over med bakeklede, og
– Etterheves i ca. 30 min.
6 Pensles med sammenvispet egg, og
– Stekes nederst i ovnen i ca. 40 min.
Julebrød etter oppskrift fra Baker Brun (2018), "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst" Julebrød Ingredienser: 250 g Smør (mykt) 6 dl Melk 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel 125 g Sukker ½ ts Salt 2 ts Kardemomme 250 g Rosiner 2 pk Sukat 1 Egg (sammenvispet)

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s