Kjøttsuppe (Betasuppe) er noe av det beste som finnes. Det er ikke spesielt vanskelig å lage, men det tar tid. Selv om suppa passer seg selv det mete av tiden, Skikkelig godt til hustrige høst- og kalde vinterdager.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
6 – 8 | 3½ time | Enkel |

Ingredienser:
1 | Svineknoke (lettsaltet ca 1.4 kg) |
1 | Løk (i terninger) |
8 | Poteter (i terninger) |
4 | Gulerøtter (i terninger) |
1 skive | Sellerirot (i terninger ca 100 g) |
2 | Persillerøtter (i terninger) |
½ | Purreløk (i terninger) |
Salt, pepper | |
Ca 2 l | Vann |
Tips! Smak på krafta etter du har tatt ut svineknoken. Hvis du synes den er litt tynn kan du koke den inn før du tilsetter grønnsakene, hvis den er for kraftig kan du spe med litt vann.

Slik gjør du:
1 Ha svineknoken i en kasseerolle – Dekk den med vann |
2 Kok opp, og – La svineknoken trekke i 3 timer eller lengre På ca 80-90 gtader Knoken er ferdig år kjøttet løsner fra beinet |
3 Sla av plata og – La det stå litt |
4 Skrell grønnsakene – Vask dem og Skjær dem i passelige biter |
5 Ta svineknoken ut av krafta, og – Legg den på ei skjærefjøl e.l. |
6 Ha grønnsakene i krafta, – Kok opp og – La det koke til grønnsakene er blitt møre |
7 Mens grønnsaker koker, – Rens svineknokene fri for bein, fett og sener – Skjær kjøttet i terninger |
8 Tilsett kjøttet når grønnsakene er nesten ferdig kokt – Smak til med salt og pepper |
9 Server rykende varm gjerne sammen med flatbrød eller tynt knekkebrød |
