Kristins bananbrød

Dette er Kristin sin oppskrift på bananbrød

KRISTINS BANANBRØD Ingredienser: 2 ½ dl Hvetemel 2 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker 1 ts Kardemomme (valgfritt) 2 Egg 1 ½ dl Sukker 50 g Smør 1 dl Melk 40 g Kokesjokolade (mørk, hakket) 40 g Valnøtter 2 Bananer (godt modne, gjerne med brune flekker) Topping: 10 g Kokesjokolade (mørk, hakket) 10 g Valnøtter 1 Banan

Ingredienser:

2 ½ dlHvetemel
2 tsBakepulver
1 tsVaniljesukker
1 tsKardemomme (valgfritt)
2Egg
1 ½ dlSukker
50 gSmør
1 dlMelk
40 gKokesjokolade (mørk, hakket)
40 gValnøtter
2Bananer (godt modne, gjerne med brune flekker)

Topping:

10 gKokesjokolade (mørk, hakket)
10 gValnøtter
1Banan
KRISTINS BANANBRØD Ingredienser: 2 ½ dl Hvetemel 2 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker 1 ts Kardemomme (valgfritt) 2 Egg 1 ½ dl Sukker 50 g Smør 1 dl Melk 40 g Kokesjokolade (mørk, hakket) 40 g Valnøtter 2 Bananer (godt modne, gjerne med brune flekker) Topping: 10 g Kokesjokolade (mørk, hakket) 10 g Valnøtter 1 Banan

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 180 grader
– Dekk en brødform med bakepapir (1 – 1 ½ l)
2 Hakk sjokolade og nøtter
(50 g av hver – 40 til brødet, 10 til topping)
KRISTINS BANANBRØD Ingredienser: 2 ½ dl Hvetemel 2 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker 1 ts Kardemomme (valgfritt) 2 Egg 1 ½ dl Sukker 50 g Smør 1 dl Melk 40 g Kokesjokolade (mørk, hakket) 40 g Valnøtter 2 Bananer (godt modne, gjerne med brune flekker) Topping: 10 g Kokesjokolade (mørk, hakket) 10 g Valnøtter 1 Banan

3 Smelt smøret
4 Pisk egg og sukke til eggedosis
5 Tilsett melken i det smeltede smøret og
– Hell blandingen i eggedosisen
6 Mos 2 bananer, og
– Vend dem forsiktig inn eggedosisen
7 Sikt hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og
– Vend det forsiktig inn i eggedosisen
8 Vend inn sjokolade og nøtter til slutt
NB! hold av litt til topping
9 Hell røren i brødformen, og
– Sett den inn nederst i ovnen
10 La det steke i ca. 20 min.
til bananbrødet er noenlunde fast i konsistensen
– Ta den ut
– Skjær bananen i 2 på langs, og
– Legg halvdelene på toppen av brødet
– Dryss over hakket sjokolade og valnøtter
– Sett brødet tilbake i ovnen, og
– La det steke videre i ca. 40 min.
Til det har fått en fin gylden farge (samlet steketid ca. 60 min.)
11 La brødet hvile et par minutter i formen før du løfter det ut, og
– Avkjøles videre på rist
KRISTINS BANANBRØD Ingredienser: 2 ½ dl Hvetemel 2 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker 1 ts Kardemomme (valgfritt) 2 Egg 1 ½ dl Sukker 50 g Smør 1 dl Melk 40 g Kokesjokolade (mørk, hakket) 40 g Valnøtter 2 Bananer (godt modne, gjerne med brune flekker) Topping: 10 g Kokesjokolade (mørk, hakket) 10 g Valnøtter 1 Banan

Tips:

  • Klipp til en stripe bakepapir like bred som bunnen av brødformen, da sparer du papir, brødet får fine kanter og det blir lett å løfte ut av formen (se bilde).
  • Vær kreativ med toppingen! Del i skiver eller på annet vis for å sette ditt preg på brødet.
  • Ønsker du mindre/mer «fudgekonsistens» på brødet kan du bruker mindre/mer banan

KRISTINS BANANBRØD Ingredienser: 2 ½ dl Hvetemel 2 ts Bakepulver 1 ts Vaniljesukker 1 ts Kardemomme (valgfritt) 2 Egg 1 ½ dl Sukker 50 g Smør 1 dl Melk 40 g Kokesjokolade (mørk, hakket) 40 g Valnøtter 2 Bananer (godt modne, gjerne med brune flekker) Topping: 10 g Kokesjokolade (mørk, hakket) 10 g Valnøtter 1 Banan