Dette er Kristin sin oppskrift på bananbrød

Ingredienser:
2 ½ dl | Hvetemel |
2 ts | Bakepulver |
1 ts | Vaniljesukker |
1 ts | Kardemomme (valgfritt) |
2 | Egg |
1 ½ dl | Sukker |
50 g | Smør |
1 dl | Melk |
40 g | Kokesjokolade (mørk, hakket) |
40 g | Valnøtter |
2 | Bananer (godt modne, gjerne med brune flekker) |
Topping:
10 g | Kokesjokolade (mørk, hakket) |
10 g | Valnøtter |
1 | Banan |

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 180 grader – Dekk en brødform med bakepapir (1 – 1 ½ l) |
2 Hakk sjokolade og nøtter (50 g av hver – 40 til brødet, 10 til topping) |

3 Smelt smøret |
4 Pisk egg og sukke til eggedosis |
5 Tilsett melken i det smeltede smøret og – Hell blandingen i eggedosisen |
6 Mos 2 bananer, og – Vend dem forsiktig inn eggedosisen |
7 Sikt hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og – Vend det forsiktig inn i eggedosisen |
8 Vend inn sjokolade og nøtter til slutt NB! hold av litt til topping |
9 Hell røren i brødformen, og – Sett den inn nederst i ovnen |
10 La det steke i ca. 20 min. til bananbrødet er noenlunde fast i konsistensen – Ta den ut – Skjær bananen i 2 på langs, og – Legg halvdelene på toppen av brødet – Dryss over hakket sjokolade og valnøtter – Sett brødet tilbake i ovnen, og – La det steke videre i ca. 40 min. Til det har fått en fin gylden farge (samlet steketid ca. 60 min.) |
11 La brødet hvile et par minutter i formen før du løfter det ut, og – Avkjøles videre på rist |

Tips:
- Klipp til en stripe bakepapir like bred som bunnen av brødformen, da sparer du papir, brødet får fine kanter og det blir lett å løfte ut av formen (se bilde).
- Vær kreativ med toppingen! Del i skiver eller på annet vis for å sette ditt preg på brødet.
- Ønsker du mindre/mer «fudgekonsistens» på brødet kan du bruker mindre/mer banan
