I dag prøver jeg ut Kungsörnens Lantbröd . Det er oppskriften som står på baksiden av Kungsörnens Lantbrödsmjöl 4 sädesslag. Melblandingen består av blandt annet hvete, rug, korn og havre, samt surdeigspulve (for mer informasjon om Kunsörnens landbrödmjøl – trykk HER). Av en pakke mel på 1,5 kg får man fire brød. Oppskriften på baksiden av pakken (og som er gjengittt lengre ned i dette innlegget, bruker halve pakken og gir da 2 brød

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
2 brød | 2 timr 30 min | Enkel |



Ingredienser:
750 g | Lantbröds mel fra Kungsörnen (fyra sådesslag) |
½ pk | Gjær (25 g) |
5 dl | Vann (fingervarmt) |
25 g | Smør |
1 ½ ts | Salt |
2 ss | Sirup (Mørk) |

Slik gjør du:
1 Smuldre gjæren i vannet – Rør til gjæren har løst seg opp – Klikk i smøret – Tilsett melet Men la det være igjen ca 1 dl til utbaking – Tilsett resten av ingrediensene – Elt kraftig i minst 4 min. Eller 8 min for hånd Til deigen er smidig |
2 Dekk deigen med en bakeduk, og – La den heve i 40 – 60 min. Til dobbel størrelse |
3 Legg bakepapir på en stekeplate, – Sett ovnen på 200 grader eller (175 grader varmluft) |
4 Hell deigen ut på en melet bakeplate, – Kna deigen smidig med resten av melet – Del deigen i to, og – Form 2 runde brød Uten sprekker – Legg dem på bakepapiret – Snitt brødene med en skarp kniv – Dekk med en bakeduk, og – La brødene etterheve i ca 30 – 40 min. |
5 Stekes i nedre del av ovnen i 25- 30 min. Eller til brødene har en innertemperatur på 98 grader |
6 Avkjøles på rist under en bakeduk |
Vurdering av Kungsörnen Lantbrödoppskrift:
Kriterium: | Vurdering: |
Vanskelighetsgrad | Brødene var enkle å lage, det var bare å tilsette vann, smør, salt, sirup og gjær |
Instruksjonene | Oppskriften var enkel og grei og følge. Ingen uklarheter eller usikkerhet om fremgangsmåte |
Forholdet mellom bildet og resultatet | Jeg synes bildet på pakken og mine brød så ganske like ut. Men på melpakken så brødet noe større ut en hva mine ble, men det kan være en optisk illusjon |
Det ferdige resultatet | Det ble fine brød både utseendemessig og på smak. |
Wow faktor | Det ble store luftige brød |
Endringer (jeg gjorde) | Jeg økte hevetiden på brødene til nesten 60 min på den første hevingen |
Helhetsinntrykk /opplevelse | Brødene var enkle å bake, og gode på smak. |
Jeg gir Kungsörnens lantbröd 9 ut av 10 mulige bobler( altså 9/10).
