Landbrød etter oppskrift fra Kungsörnen

I dag prøver jeg ut Kungsörnens Lantbröd . Det er oppskriften som står på baksiden av Kungsörnens Lantbrödsmjöl 4 sädesslag. Melblandingen består av blandt annet hvete, rug, korn og havre, samt surdeigspulve (for mer informasjon om Kunsörnens landbrödmjøl – trykk HER). Av en pakke mel på 1,5 kg får man fire brød. Oppskriften på baksiden av pakken (og som er gjengittt lengre ned i dette innlegget, bruker halve pakken og gir da 2 brød

Landbrød etter oppskrift fra Kungsörnen (Lantbrödsmjöl 4 sädesslag) Ingredienser 750 g Lantbröds mel fra Kungsörnen (fyra sådesslag) ½ pk Gjær (25 g) 5 dl Vann (fingervarmt) 25 g Smør 1 ½ ts Salt 2 ss Sirup (Mørk) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2 brød 2 timr 30 minEnkel

Ingredienser:

750 gLantbröds mel fra Kungsörnen (fyra sådesslag)
½ pkGjær (25 g)
5 dlVann (fingervarmt)
25 gSmør
1 ½ tsSalt
2 ssSirup (Mørk)

Landbrød etter oppskrift fra Kungsörnen Ingredienser 750 g Lantbröds mel fra Kungsörnen (fyra sådesslag) ½ pk Gjær (25 g) 5 dl Vann (fingervarmt) 25 g Smør 1 ½ ts Salt 2 ss Sirup (Mørk) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Smuldre gjæren i vannet
– Rør til gjæren har løst seg opp
– Klikk i smøret
– Tilsett melet
Men la det være igjen ca 1 dl til utbaking
– Tilsett resten av ingrediensene
– Elt kraftig i minst 4 min.
Eller 8 min for hånd
Til deigen er smidig
2 Dekk deigen med en bakeduk, og
– La den heve i 40 – 60 min.
Til dobbel størrelse
3 Legg bakepapir på en stekeplate,
– Sett ovnen på 200 grader eller
(175 grader varmluft)
4 Hell deigen ut på en melet bakeplate,
– Kna deigen smidig med resten av melet
– Del deigen i to, og
– Form 2 runde brød
Uten sprekker
– Legg dem på bakepapiret
– Snitt brødene med en skarp kniv
– Dekk med en bakeduk, og
– La brødene etterheve i ca 30 – 40 min.
5 Stekes i nedre del av ovnen i 25- 30 min.
Eller til brødene har en innertemperatur på 98 grader
6 Avkjøles på rist under en bakeduk

Vurdering av Kungsörnen Lantbrödoppskrift:

Kriterium:Vurdering:
Vanskelighetsgrad Brødene var enkle å lage, det var bare å tilsette vann, smør, salt, sirup og gjær
Instruksjonene Oppskriften var enkel og grei og følge. Ingen uklarheter eller usikkerhet om fremgangsmåte
Forholdet mellom bildet og resultatetJeg synes bildet på pakken og mine brød så ganske like ut. Men på melpakken så brødet noe større ut en hva mine ble, men det kan være en optisk illusjon
Det ferdige resultatet Det ble fine brød både utseendemessig og på smak.
Wow faktorDet ble store luftige brød
Endringer
(jeg gjorde)
Jeg økte hevetiden på brødene til nesten 60 min på den første hevingen
Helhetsinntrykk /opplevelseBrødene var enkle å bake, og gode på smak.

Jeg gir Kungsörnens lantbröd 9 ut av 10 mulige bobler( altså 9/10).

Landbrød etter oppskrift fra Kungsörnen (Lantbrödsmjöl 4 sädesslag) Ingredienser 750 g Lantbröds mel fra Kungsörnen (fyra sådesslag) ½ pk Gjær (25 g) 5 dl Vann (fingervarmt) 25 g Smør 1 ½ ts Salt 2 ss Sirup (Mørk) https://heidisboble.no/ @heidisboble