I dag har jeg bakt litt grovere pølsebrød til pølsegrilingen. Du kan si hva du vil – men pølsebrødene er vel så viktige som selve pølsen. Og disse pølsebrødene er skikkelig gode!

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 12-18 pølsebrød | 3 timer | Enkel |

Ingredienser:
| 6 dl | Vann (lunket) |
| 1 pk | Gjær |
| 250 g | Rugmel |
| Ca. 750 g | Hvetemel |
| 2-3 ts | Salt |
Slik gjør du:
| 1 Rør gjæren ut i vannet (lunket) |
| 2 Tilsett mel og salt |
| 3 Elt deigen i 5-7 min. |
| 4 Dekk deigen med et bakehåndkle, og – Sett den til heving i 45 – 60 min. |
| 5 Legg bakepapir på 2 stekeplater – Sett ovnen på 200 grader |
| 6 Hell deigen ut på et bakebord, og – Del den i passe store emner (de avbildet pølsebrødene er ca. 70 g) – Form hvert emne til et pølsebrød – Settes på stekeplatene |
| 8 Dekk pølsebrødene med et bakehåndkle, og – La dem etterheve i 15-20 min. |
| 7 Stekes i 10-15 min. (200-220 grader) |
| 9 Avkjøles på rist |

