Litt grovere pølsebrød med rug

I dag har jeg bakt litt grovere pølsebrød til pølsegrilingen. Du kan si hva du vil – men pølsebrødene er vel så viktige som selve pølsen. Og disse pølsebrødene er skikkelig gode!

Litt grovere pølsebrød med rugmel  Ingredienser:  6 dl Vann (lunket)  1 pk Gjær  250 g Rugmel  Ca. 750 g Hvetemel  2-3 ts Salt

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
12-18 pølsebrød 3 timerEnkel
Litt grovere pølsebrød med rugmel Ingredienser: 6 dl Vann (lunket) 1 pk Gjær 250 g Rugmel Ca. 750 g Hvetemel 2-3 ts Salt

Ingredienser:

6 dlVann (lunket)
1 pkGjær
250 gRugmel
Ca. 750 gHvetemel
2-3 tsSalt

Slik gjør du:

1 Rør gjæren ut i vannet (lunket)
2 Tilsett mel og salt
3 Elt deigen i 5-7 min.
4 Dekk deigen med et bakehåndkle, og
– Sett den til heving i 45 – 60 min.
5 Legg bakepapir på 2 stekeplater
– Sett ovnen på 200 grader
6 Hell deigen ut på et bakebord, og
– Del den i passe store emner
(de avbildet pølsebrødene er ca. 70 g)
– Form hvert emne til et pølsebrød
– Settes på stekeplatene
8 Dekk pølsebrødene med et bakehåndkle, og
– La dem etterheve i 15-20 min.
7 Stekes i 10-15 min.
(200-220 grader)
9 Avkjøles på rist
Litt grovere pølsebrød med rugmel Ingredienser: 6 dl Vann (lunket) 1 pk Gjær 250 g Rugmel Ca. 750 g Hvetemel 2-3 ts Salt