Lyse baguetter er godt som tilbehør til pasta, salater, gryter og mye mye mer.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 baguetter | 3 timer over 2 dager | Enkel/ middels |
Ingredienser:
Dag 1:
135 g | Hvetemel |
1 ½ dl | Vann (kaldt) |
1 g | Gjær (fersk- som en ert) |
Dag 2:
1 kg | Hvetemel |
2 ss | Olje (raps) |
2 ts | Salt |
20 g | Gjær |
5 dl | Vann |

Slik gjør du:
Dag 1:
Bland sammen alle ingrediensene for dag – Dekk med plastfilm, – La stå i 8 – 12 timer |
Dag 2:
1 Bland sammen ingrediensene for dag 2 med deigen fra dag 1 – Elt i 15- 20 min. – Hell deigen ut på et bakebord, – Del dem i fire like store emner, og – La dem hvile i 10 min. |
2 Legg Bakepapir på et stekebrett |
3 Bak ut Baguettene: – Form emnene som pølser – Press pølsene flate med hånden – Brett langsiden av den flate pølsen over seg selv, og – Press ned med håndbaken – Gjør det samme en gang til – Rull emnet til en pølse – Rull den fra midten og utover Lett men bestemt |
4 Når den er like lang som stekebrettet; – Legg den på bakepapiret – Det kan være lurt å legge et sammen rullet kjøkkenhåndkle mellom baugnettene mens de hever – La dem heve under kjøkkenhåndkle til dobbel størrelse Ca. 1-2 timer |

Dryss mel over, og – Snitt dem hvis du ønsker |
Stekes på 230 grader i ca. 10 min. |
