Lyse baguetter

Lyse baguetter er godt som tilbehør til pasta, salater, gryter og mye mye mer.

Lyse baguetter Ingredienser: Dag 1: 135 g Hvetemel 1 ½ dl Vann (kaldt) 1 g Gjær (fersk- som en ert) Dag 2: 1 kg Hvetemel 2 ss Olje (raps) 2 ts Salt 20 g Gjær 5 dl Vann

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 baguetter3 timer over 2 dagerEnkel/ middels

Ingredienser:

Dag 1:

135 gHvetemel
1 ½ dlVann (kaldt)
1 gGjær (fersk- som en ert)

Dag 2:

1 kgHvetemel
2 ssOlje (raps)
2 tsSalt
20 gGjær
5 dlVann
Lyse baguetter Ingredienser: Dag 1: 135 g Hvetemel 1 ½ dl Vann (kaldt) 1 g Gjær (fersk- som en ert) Dag 2: 1 kg Hvetemel 2 ss Olje (raps) 2 ts Salt 20 g Gjær 5 dl Vann

Slik gjør du:

Dag 1:

Bland sammen alle ingrediensene for dag
– Dekk med plastfilm,
– La stå i 8 – 12 timer

Dag 2:

1 Bland sammen ingrediensene for dag 2 med deigen fra dag 1
– Elt i 15- 20 min.
– Hell deigen ut på et bakebord,
– Del dem i fire like store emner, og
– La dem hvile i 10 min.
2 Legg Bakepapir på et stekebrett
3 Bak ut Baguettene:
– Form emnene som pølser
– Press pølsene flate med hånden
– Brett langsiden av den flate pølsen over seg selv, og
– Press ned med håndbaken
– Gjør det samme en gang til
– Rull emnet til en pølse
– Rull den fra midten og utover
Lett men bestemt
4 Når den er like lang som stekebrettet;
– Legg den på bakepapiret
– Det kan være lurt å legge et sammen rullet kjøkkenhåndkle mellom baugnettene mens de hever
– La dem heve under kjøkkenhåndkle til dobbel størrelse
Ca. 1-2 timer

Lyse baguetter Ingredienser: Dag 1: 135 g Hvetemel 1 ½ dl Vann (kaldt) 1 g Gjær (fersk- som en ert) Dag 2: 1 kg Hvetemel 2 ss Olje (raps) 2 ts Salt 20 g Gjær 5 dl Vann

Dryss mel over, og –
Snitt dem hvis du ønsker
Stekes på 230 grader i ca. 10 min.
Lyse baguetter Ingredienser: Dag 1: 135 g Hvetemel 1 ½ dl Vann (kaldt) 1 g Gjær (fersk- som en ert) Dag 2: 1 kg Hvetemel 2 ss Olje (raps) 2 ts Salt 20 g Gjær 5 dl Vann