Lyst brød med rugmel

Lyst brød med rugmel

Lyst brød med rugmel  Ingredienser:  6 dl	Vann (lunket) 1 pk	Gjær 250 g	Rugmel Ca. 750 g	Hvetemel 2-3 ts	Salt

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
2 brød 3 timerEnkel
Lyst brød med rugmel  Ingredienser:  6 dl	Vann (lunket) 1 pk	Gjær 250 g	Rugmel Ca. 750 g	Hvetemel 2-3 ts	Salt

Ingredienser:

6 dlVann (lunket)
1 pkGjær
250 gRugmel
Ca. 750 gHvetemel
2-3 tsSalt
Lyst brød med rugmel  Ingredienser:  6 dl	Vann (lunket) 1 pk	Gjær 250 g	Rugmel Ca. 750 g	Hvetemel 2-3 ts	Salt

Slik gjør du:

1 Rør gjæren ut i vannet (lunket)
2 Tilsett mel og salt
3 Elt deigen i 5-7 min.
4 Dekk deigen med et bakehåndkle, og
– Sett den til heving i 45 – 60 min.
5 Smør to brødformer, og
– Sett ovnen på 200 grader
6 Hell deigen ut på et bakebord, og
– Del den i 2 emner,
– Form hvert emne til et brød, som
– Legges i brødform
7 Stekes i 30-45 min.
200-220 grader)
8 Avkjøles på rist