Mac and squeese, eller mac and cheese med raspet squash, er en skikkelig matpakkefavoritt. Det er ikke det samme som mac and cheese, for den blir fastere og lettere å håndtere. Den er enkel å lage, stekes og avkjøles, skjæres i biter og puttes i matpakkene gjerne sammen med en frisk salat eller frukt.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 6-8 | 60 min | Enkel |
Ingredienser:
| 2 ½ dl | Makaroni (kokes) |
| 300 g | Squash |
| 1 | Mozzarella |
| 2 dl | Ost (revet – cheddar eller annen) |
| 75 g | Parmesan (revet) |
| ½ dl | Olje (oliven) |
| 2 ½ dl | Hvetemel (140 g) |
| 1 ½ ts | Bakepulver |
| 1 ts | Salt |
| 4 | Egg |

Slik gjør du:
| 1 Sett ovnen på 180 grader – Smør en form (ca 20×30 cm eller en rund form ca 20-22 cm ) |
| 2 Kok makaroniene, og – Hell av vannet |
| 3 Rasp squashen – Rasp cheddar og parmesan – Renn av mozzarellaen og – Riv den opp i små biter |
| 4 Bland sammen egg, olje, mel, salt og egg – Bland sammen til en røre – Tilsett makaroni, squash og ostene – Rør så alt bil jevnt fordelt – Hell røra i den ildfasteformen |
| 5 Stekes i 40 minutter Til den bobler |
| 6 Avkjøles og skjæres i biter, og – Legges i matpakkene eller den kan spises varm rett ut av ovnen |



