Maisbrød med sirupstopping, utrolig godt, og passer godt sammen med de fleste supper, gryteretter og texmex retter.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4-6 | enkel |
Ingredienser:
| 200 g | Maismel (fint, eller gul polenta) |
| 150 g | Hvetemel |
| 2 ts | Bakepulver |
| 1 ½ ts | Hvitløkssalt |
| 3 dl | Kulturmek |
| 2 dl | Melk (H- melk) |
| 1 | Egg |
| 2 ss | Smør |
Topping:
| 75 g smør | Smør |
| ½ dl | Sirup |

Slik gjør du:
| 1 Sett stekeovnen på 200 grader – Bland sammen melk og egg |
| 2 Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle, og, – Bland godt – Rør inn melkebalndingen – Rør raskt sammen |
| 3 Sett en ildfast panne eller form på komfyren – Smelt 2 ss smør – Rør litt på panna slik at smøret renner utover – Fordel deigen jevnt utover i panna – Sett den i ovnen og – Stek i 15 min. |
| 4 Lag toppingen: – Smelt smør og sirup til det er gyllent |
| 5 Når mais brødet er ferdig stekt, – Hell toppingen over, – Sett panna tilbake i ovnen – La det steke i ca. 1 min |
| 6 Serveres varm |

