Galletas de almendras er spanske kjeks med smak av mandler og sitron. Kjeksene er aller best nybakte, men de holder seg godt i lufttett kakeboks i omtrent en uke

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca 30 | Ca 60 min. | Enkel |
Ingredienser:
75 g | Smør (romtemperert) |
75 g | Sukker |
60 g | Hvetemel |
10 g | Mandler (malte) |
40 g | Finhakket |
1 klype | Salt (valgfritt) |
½ | Sitron (skall, fin raspet) |
2 | Eggehviter |

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 180 grader, og – Legg bakepapir på stekeplater |
2 hakk og mal mandler – Rasp sitronskall |
2 Pisk smør og sukker hvitt – Sikt inn mel, malte mandler og salt |
3 Vend inn hakkete mandler og sitronskall |
4 Pisk eggehvitene stive, og – Vend dem forsiktig inn i mandelrøren |
5 Legg små topper av røren på bakepapirkledde stekeplater ca 1 ts i hver topp NB hold avstand for de flyter noe ut |
6 Stekes i 15-20 min på 180 grader, Til de er gyllenbrune i kantene |
7 Avkjøles på rist |
