Mandelkjeks – Galletas de almendras

Galletas de almendras er spanske kjeks med smak av mandler og sitron. Kjeksene er aller best nybakte, men de holder seg godt i lufttett kakeboks i omtrent en uke

Mandelkjeks - Galletas de almendras Ingredienser: 75 g Smør (romtemperert) 75 g Sukker 60 g Hvetemel 10 g Mandler (malte) 40 g Finhakket 1 klype Salt (valgfritt) ½ Sitron (skall, fin raspet) 2 Eggehviter https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca 30Ca 60 min.Enkel

Ingredienser:

75 gSmør (romtemperert)
75 gSukker
60 gHvetemel
10 gMandler (malte)
40 gFinhakket
1 klypeSalt (valgfritt)
½Sitron (skall, fin raspet)
2Eggehviter

Mandelkjeks - Galletas de almendras Ingredienser: 75 g Smør (romtemperert) 75 g Sukker 60 g Hvetemel 10 g Mandler (malte) 40 g Finhakket 1 klype Salt (valgfritt) ½ Sitron (skall, fin raspet) 2 Eggehviter https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 180 grader, og
– Legg bakepapir på stekeplater
2 hakk og mal mandler
– Rasp sitronskall
2 Pisk smør og sukker hvitt
– Sikt inn mel, malte mandler og salt
3 Vend inn hakkete mandler og sitronskall
4 Pisk eggehvitene stive, og
– Vend dem forsiktig inn i mandelrøren
5 Legg små topper av røren på bakepapirkledde stekeplater
ca 1 ts i hver topp
NB hold avstand for de flyter noe ut
6 Stekes i 15-20 min
på 180 grader,
Til de er gyllenbrune i kantene
7 Avkjøles på rist

Mandelkjeks - Galletas de almendras Ingredienser: 75 g Smør (romtemperert) 75 g Sukker 60 g Hvetemel 10 g Mandler (malte) 40 g Finhakket 1 klype Salt (valgfritt) ½ Sitron (skall, fin raspet) 2 Eggehviter https://heidisboble.no/ @heidisboble