I denne kaken har jeg byttet ut det meste av smøret, med cottage cheese.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 kake | Enkel |
Ingredienser:
| 1 dl | Hvetemel |
| ½ ts | Bakepulver |
| ¾ dl | Kakao |
| 2 ts | Vaniljesukker |
| 3 | Egg |
| 1 ½ dl | Sukker |
| 300 g | Ferskost (cottage cheese) |
| 2 ss | Smør (smeltet) |
| 2 ss | Kaffe (sterk) |
Pynt:
| Melis | |
| Sitronmelisse |
Slik gjør du:
| 1 Sett ovnen på 175 grader – Smør en rund kakeform (20-22 cm) |
| 2 Pisk egg og sukker til eggedosis |
| 3 Smelt smøret – Bland sammen, mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao |
| 4 Tilsett smør og kaffe til eggedosisen – Kjør Cottage Cheesen i en foodprossesor til den er helt glatt – Tilsett Cottage cheesen – Vend inn melblandingen |
| 5 Ha røra i en smurt form |
| 6 La den steke i ca. 45 min. (175 grader) |
| 7 Avkjøles på rist, |
| 8 Gi den et melis dryss rett før servering |

