Denne oppskriften på havrekjeks er fra min mormors kokebok. Og de er skikkelig, skikkelig gode. Havrekjeksene er utrolig enkle å lage, og kanskje en av de aller beste kjeksene som finnes.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
36 | 30 min | Enkel |
Ingredienser:
200 g | Smør |
2 ½ dl | Sukker (hvitt) |
½ dl | Sukker (brunt) |
2 ts | Vaniljesukker |
1 | Egg |
2 ½ dl | Hvetemel |
5 dl | Havregryn (lettkokte) |
½ ts | Bakepulver |
½ ts | Natron |
Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 175 grader – Legg bakepapir på stekeplater |
2 Vips smør, sukker (hvitt, brunt og vanilje) lett og luftig |
3 Tilsett egget, Visp inn |
– Tilsett mel, bakepulver, natron og havregryn – Bland godt sammen til en deig |
4 Sett deigen med teskje på bakepapirkledde stekeplater NB! de flyter litt utover under steking så la det være plass i mellom dem |
5 Stekes i 8-10 min. 175 grader De skal stivne langs kanten og akkurat «sette seg» i midten |
6 Avkjøles noen minutter på stekeplaten, før de overføres til rist Eller spises |
