Myke rundstykker med eple, cheddar og parmesan er skikkelig godt som tilbehør til pasta, suppeer, gryter mm. Men de er også gode som for eksempel frokostrundstykkermed godt pålegg på.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
42 | 3 timer | Enkel |

Ingredienser:
1 pk | Gjær (50 g) |
12-15 dl | Hvetemel (ca1 kg) |
2 ts | Salt |
1 ts | Sukker |
5 dl | Vann (fingervarmt) |
4 ss | Smør (smeltet) |
10 ss | Parmesan (revet) |
10 ss | Cheddar (revet) |
2-3 | Epler raspet (ca 2 ½ dl) |

Slik gjør du:
1 Rens eplene – Rasp dem |
2 Ha vannet i en bakebolle – Smuldre i gjær, og – Rør til den er oppløst |
3 Tilsett de øvrige ingrediensene men bare ¾ av melet – Elt – Tilsett mel til deigen former seg og slipper kantene – Elt videre i 7-10 min. |
4 Dekke med plast og – La den heve i ca 60 min. på et varmt og lunt sted Til den har dobblet seg i størrelse |
5 Smør langpannen, og/eller legg et bakepapir i den |
6 Hell deigen ut på et bakebord – Del den i 42 – Trill 42 rundstykker, Som legges i langpannen |
7 Dekke med plast og – La den heve i ca 45 min. på et varmt og lunt sted Til den har dobblet seg |
8 Sett ovnen på 175 grader – Pensle rundsykkene med melk |
9 Stekes i 20-25 min til de er gyllen brune NB! Steketiden er avhengig av størrelsen på rundstykkene |
10 Pensles med melk og Avkjøles på rist |


