Ovnsbakt torsk med asparges, tomater og kålrotstappe – NAM

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3-4 | Enkel |

Ingredienser:
700 g | Torskefilet |
4 skiver | Bacon |
200 g | Cherrytomter |
Asparges | |
Rotemos
1 liten | Kålerabi (ca 350 g) |
2 | Gulrøtter (ca. 100g) |
3-4 | Poteter |
1 ss | Smør |
½ dl | Melk |
Salt og pepper |
Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 200 grader – Smør en ildfast form |
2 Skrell kålrot, gulrot og poteter – vask dem og – Skjær dem i mindre biter, – Kok dem helt møre |
3 Skjær torsken i porsjonsbiter, – Snurr baconskivene rundt fisken, og – Legg dem i forma – Legg opp i tomatene |

4 Sett fisken i ovnen, og – Stek i ca. 10 min. |
5 Knekk av den trevlede delen av aspargesen, – Kok opp lettsaltet vann, – Ha i aspargesen og – La dem koke i 2-3 min. – Ha Asparges rett over i iskaldt vann for rask avkjøling |
6 Når kålrot, gulrot og poteter er kokt møre, – Hell av vannet, – Tilsett melk og smør, og – Mos dem – Smak til med salt og pepper |
