Pærepizza med Chèvre toppet med pistasjenøtter og honning er en skikkelig god pizza. Passer godt som kveldskos, som fingermat eller rett og slett som en liten forrett. Pizzaen er enkel å lage. Hvis du ikke orker å lage pizza bunnen selv, kan du bruke en ferdig (ustekt) pizzabunn. Da er pizzaen laget på 20 min.,inkludert steking.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 (liten) pizza | 120 min. | Enkel |
Ingredienser:
Pizzabunn;
½ ss | Sukker |
1 ts | Tørrgjær |
1 dl | Vann (ca 36 grader) |
225 g | Hvetemel |
¼ ts | Salt |
1 ½ ss | Olje (oliven) |
Tips! La deigen heve i kjøleskapet, da tar det ca. 8 timer. Dekk bollen med plast før du setter den inn.
Tips! Du kan godt bruke en ferdig kjøpt pizza bunn her, hvis du vil spare tid og arbeid
Fyll:
200 g | Chèvre (eller en annen myk geitost) |
2-3 | Pærer |
2 ss | Pistasjnøtter (grov hakket) |
Honning (flytende) |

Slik gjør du:
1 Bland sukker, gjær og vann i en bakstebolle – La stå til det begynner å boble ca 5 min. |
2 Tilsett resten av ingrediensene, og – Elt deigen i 5-8 minutter – Tilsett event. litt mer vann/mel ved behov – Deigen skal være myk, men tørr å ta på |
3 Form deigen som en rund bolle – smør en stor bakstebolle med olivenolje – Rull deigen rundt i bollen til den er dekt med olje – Skjær et snitt i deigen (på toppen) – Dekk bollen, og – Sett til heving i 60-90 minutter |
4 Hell deigen ut på et bakstebord – Slå deigen ned til opprinnelig størrelse, og – Kjevle den ut til en rund pizza på ca 30 cm |
5 Riv osten over pizzaen, – Skjær pærene i tynne skiver, og – Legg dem over osten |
6 Stekes på 240 grader i ca 15 minutter midt i ovnen |
7 Hakk nøttene – Strø over og – Renn over litt honning |
8 Skjæres i biter og – Serveres (gjerne lunken) |
