Pærepizza med Chèvre, pistasjenøtter og honning

Pærepizza med Chèvre toppet med pistasjenøtter og honning er en skikkelig god pizza. Passer godt som kveldskos, som fingermat eller rett og slett som en liten forrett. Pizzaen er enkel å lage. Hvis du ikke orker å lage pizza bunnen selv, kan du bruke en ferdig (ustekt) pizzabunn. Da er pizzaen laget på 20 min.,inkludert steking.

Pærepizza med chvere, pistasjenøtter og honning Ingredienser: Pizzabunn; ½ ss Sukker 1 ts Tørrgjær 1 dl Vann (ca 36 grader) 225 g Hvetemel ¼ ts Salt 1 ½ ss Olje (oliven) Fyll: 200 g Chèvre (eller en annen myk geitost) 2-3 Pærer 2 ss Pistasjnøtter (grov hakket) Honning (flytende) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 (liten) pizza120 min.Enkel

Ingredienser:

Pizzabunn;

½ ssSukker
1 tsTørrgjær
1 dlVann (ca 36 grader)
225 gHvetemel
¼ tsSalt
1 ½ ssOlje (oliven)

Tips! La deigen heve i kjøleskapet, da tar det ca. 8 timer. Dekk bollen med plast før du setter den inn.

Tips! Du kan godt bruke en ferdig kjøpt pizza bunn her, hvis du vil spare tid og arbeid

Fyll:

200 gChèvre (eller en annen myk geitost)
2-3Pærer
2 ssPistasjnøtter (grov hakket)
 Honning (flytende)

Pærepizza med chvere, pistasjenøtter og honning Ingredienser: Pizzabunn; ½ ss Sukker 1 ts Tørrgjær 1 dl Vann (ca 36 grader) 225 g Hvetemel ¼ ts Salt 1 ½ ss Olje (oliven) Fyll: 200 g Chèvre (eller en annen myk geitost) 2-3 Pærer 2 ss Pistasjnøtter (grov hakket) Honning (flytende) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Bland sukker, gjær og vann i en bakstebolle
– La stå til det begynner å boble
ca 5 min.
2 Tilsett resten av ingrediensene, og
– Elt deigen i 5-8 minutter
– Tilsett event. litt mer vann/mel ved behov
– Deigen skal være myk, men tørr å ta på
3 Form deigen som en rund bolle
– smør en stor bakstebolle med olivenolje
– Rull deigen rundt i bollen til den er dekt med olje
– Skjær et snitt i deigen (på toppen)
– Dekk bollen, og
– Sett til heving i 60-90 minutter
4 Hell deigen ut på et bakstebord
– Slå deigen ned til opprinnelig størrelse, og
– Kjevle den ut til en rund pizza på ca 30 cm
5 Riv osten over pizzaen,
– Skjær pærene i tynne skiver, og
– Legg dem over osten
6 Stekes på 240 grader i ca 15 minutter
midt i ovnen
7 Hakk nøttene –
Strø over og
– Renn over litt honning
8 Skjæres i biter og
– Serveres (gjerne lunken)

Pærepizza med chvere, pistasjenøtter og honning Ingredienser: Pizzabunn; ½ ss Sukker 1 ts Tørrgjær 1 dl Vann (ca 36 grader) 225 g Hvetemel ¼ ts Salt 1 ½ ss Olje (oliven) Fyll: 200 g Chèvre (eller en annen myk geitost) 2-3 Pærer 2 ss Pistasjnøtter (grov hakket) Honning (flytende) https://heidisboble.no/ @heidisboble