Pannacotta – enkel

Pannacotta er vel bare verdens mest anvendelige dessert. Den kan serveres som den er eller som tilbehør til annen dessert.

Jordbærsuppe med pannacotta Ingredienser: 500 g Jordbær (frosne) 1 Eple (skrelt og skjært i biter) 1 ss Sitronsaft 2 ½ dl Vann 1 ss Honning Pynt: Jordbær (ferske) Krem (pisket) Pannacotta plain Ingredienser: 3 plater Gelatin 2 ½ dl Melk 2 ½ dl Kremfløte 1 ss Vaniljesukker (eller ½ vaniljestang) 25 g Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
610 min. + 4 timer i kjøleskapEnkel

Ingredienser:

3 platerGelatin
2 ½ dlMelk
2 ½ dlKremfløte
1 ssVaniljesukker (eller ½ vaniljestang)
25 gSukker

Slik gjør du:

1 Legg gelatinen i kaldt vann
2 Hvis du bruker vaniljesukker:  
– Kok opp melk, fløte, vanilje og sukker
2 A Hvis du bruker vaniljestang:
– Vaniljestangen i to
– Skrap ut frøene
– Ha melk, fløte, sukker og vaniljen i en kasserolle,
– Kok opp
– Slå av plata, og
– La det stå å trekke i 30-60 min.
– Ta ut vaniljestangen
– Varm opp melkeblandingen på nytt
3 Ta kasserollen av plata, og
– Rør inn gelatinen
4 Fordel blandingen i 6 porsjonsformer
5 Sett formene i kjøleskap Ca. 4 timer
6 Hvis den skal hveles
Løsne den forsiktig rundt kanten før den hvelves på serveringsfat
Pynt eventuelt med friske bær og/eller en bærsaus

Ingredienser 3 plater Gelatin 2 ½ dl Melk 2 ½ dl Fløte 1 ss Vaniljesukker 150 g Hvit kokesjokolade Bringebær (ferske)