Pannacotta er vel bare verdens mest anvendelige dessert. Den kan serveres som den er eller som tilbehør til annen dessert.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
6 | 10 min. + 4 timer i kjøleskap | Enkel |
Ingredienser:
3 plater | Gelatin |
2 ½ dl | Melk |
2 ½ dl | Kremfløte |
1 ss | Vaniljesukker (eller ½ vaniljestang) |
25 g | Sukker |
Slik gjør du:
1 Legg gelatinen i kaldt vann |
2 Hvis du bruker vaniljesukker: – Kok opp melk, fløte, vanilje og sukker |
2 A Hvis du bruker vaniljestang: – Vaniljestangen i to – Skrap ut frøene – Ha melk, fløte, sukker og vaniljen i en kasserolle, – Kok opp – Slå av plata, og – La det stå å trekke i 30-60 min. – Ta ut vaniljestangen – Varm opp melkeblandingen på nytt |
3 Ta kasserollen av plata, og – Rør inn gelatinen |
4 Fordel blandingen i 6 porsjonsformer |
5 Sett formene i kjøleskap Ca. 4 timer |
6 Hvis den skal hveles Løsne den forsiktig rundt kanten før den hvelves på serveringsfat Pynt eventuelt med friske bær og/eller en bærsaus |
