Dette er små pannekaker som smaker friskt og godt. Nydelig som frokostpannekaker – en skikkelig favoritt.

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
4 | 45 min. | Enkel |

Ingredienser:
3 | Egg (delte) |
4 dl | Melk |
1 | Sitron (saft og skall) |
275 g | Hvetemel |
2 ss | Sukker |
1 ½ ts | Bakepulver |
1 bx | Ricotta (250 g) |

Slik gjør du:
1 Del eggene, – Rasp det ytterste skallet på sitronen – Del sitronen i 2, og – Press ut saften |
2 Bland sammen melk og eggeplommer |
3 Rør inn sitronsaft og -skall |
4 Bland sammen Hvetemel, bakepulver og sukker |
5 Rør inn melken i melet |
6 Rør inn Ricottaen |
7 Pisk eggehvitene stive, og – Vend dem inn til slutt |
8 La pannekakerøra hvile i 20 min. Det er viktig, for at røra skal få rett konsistens |
9 Stek pannekakene: – Lav til middels varme – Ikke bruk smør – ca. 1 – 1½ ss røre per pannekake (ca. 10 cm i diameter – Etter at røren har svellet opp og litt litt ”boblete” kan du vende dem med en stekespade – Stek omtrent like lenge på den andre siden |
10 Legg de ferdige pannekakene oppå hverandre på et fat eller en tallerken – Serveres med en gang, De smaker godt med lønnesirup til |