Pannekaker med Ricotta og sitron

Dette er små pannekaker som smaker friskt og godt. Nydelig som frokostpannekaker – en skikkelig favoritt.

Pannekaker med ricotta og sitron. Ingredienser: 3 Egg (delte) 4 dl Melk 1 Sitron (saft og skall) 275 g Hvetemel 2 ss Sukker 1 ½ ts Bakepulver 1 bx Ricotta (250 g)

Porsjoner:Tid:Vanskelighetsgrad
445 min.Enkel
Pannekaker med ricotta og sitron. Ingredienser: 3 Egg (delte) 4 dl Melk 1 Sitron (saft og skall) 275 g Hvetemel 2 ss Sukker 1 ½ ts Bakepulver 1 bx Ricotta (250 g)

Ingredienser:

3Egg (delte)
4 dlMelk
1Sitron (saft og skall)
275 gHvetemel
2 ssSukker
1 ½ tsBakepulver
1 bxRicotta (250 g)
Pannekaker med ricotta og sitron. Ingredienser: 3 Egg (delte) 4 dl Melk 1 Sitron (saft og skall) 275 g Hvetemel 2 ss Sukker 1 ½ ts Bakepulver 1 bx Ricotta (250 g)

Slik gjør du:

1 Del eggene,
– Rasp det ytterste skallet på sitronen
– Del sitronen i 2, og
– Press ut saften
2 Bland sammen melk og eggeplommer
3 Rør inn sitronsaft og -skall
4 Bland sammen Hvetemel, bakepulver og sukker
5 Rør inn melken i melet
6 Rør inn Ricottaen
7 Pisk eggehvitene stive, og
– Vend dem inn til slutt
8 La pannekakerøra hvile i 20 min.
Det er viktig, for at røra skal få rett konsistens
9 Stek pannekakene:
– Lav til middels varme
– Ikke bruk smør
–  ca. 1 – 1½ ss røre per pannekake (ca. 10 cm i diameter
–  Etter at røren har svellet opp og
litt litt ”boblete” kan du vende dem med en stekespade
– Stek omtrent like lenge på den andre siden
10 Legg de ferdige pannekakene oppå hverandre på et fat eller en tallerken
– Serveres med en gang,
De smaker godt med lønnesirup til