Dette er en kjempegod pai, som smaker helt fortreffelig. Server den gjerne sammen med en grønn salat. Når paprikaen har fått stått i ovnen, får smaken en helt annen karakter – den blir søtere, mildere og mykere.

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 60 min | Middels |
Ingredienser:
Paiunnen:
| 175 g | Hvetemel |
| 75 g | Margarin (smør) |
| Salt (litt) | |
| 3 ss | Vann (kaldt) |
Fyll:
| 3 – 4 | Paprika (gjerne forskjellige farger) |
| 2 ss | Olje |
| 1 | Mozzarella |
| 3 | Egg |
2 ½ dl | Melk |
| Salt (og pepper) |
Slik gjør du:
| 1 Sett stekeovnen på 200 grader |
| 2 Lag paibunnen: – Ha alt i foodprosessoren, og kjør i noen sekunder – Samle blandingen til en deig – Kjevle ut deigen (jeg bruker å kjevle den ut mellom to lag med plast) – Ha deigen i en paiform, (renskjær kanter, og tett eventuelle hull og rifter) – Prikk bunnen med en gaffel – La paibunnen hvile i kjøleskapet (min. 30 minutter) |


| 3 Forbered paprikaene: – Del paprikaene i to på langs og rens dem -Legg dem med bunnen opp (hulrommet ned) på et bakepapirkledd stekebrett – Hell litt (ca 2 ss) olje over – Stek dem i ca 20 minutter – Avkjøl paprikaene litt (og fjern gjerne skallet) |
| 4 Skjær paprikaen i tynne strimler |

| 5 Lag eggeblandingen: – Ha egg og melk i en liten bolle – Tilsett litt salt (og eventuelt litt pepper) – Pisk lett sammen |
| 6 Sett sammen paien: – Bryt/skjær mozzarellaen i småbiter – Ta paibunnen ut av kjøleskapet – Legg paprikastrimler og mozzarella lagvis i paibunnen – Hell over eggeblandingen |
| 7 Sett paien i ovnen og – Stek i ca. 30 minutter, til eggeblandingen har stivnet og blitt gylden |
| 8 Server enten varm, lunken eller kald med salat og kanskje med litt brød til |

Hvis du ikke har foodprosessor kan du lage paideigen for hånd. Slik gjør du: Sikt mel og salt i en bolle, smuldre inn smøret, tilsett vannet og samle blandingen til en deig.
