Paprikapai

Dette er en kjempegod pai, som smaker helt fortreffelig. Server den gjerne sammen med en grønnsalat. Det er rart, for egentlig liker jeg ikke paprika men elsker denne paprikapaien. Rå paprika, for eksempel i salater eller på hvitosten er ikke spesielt godt. Men når paprikaen har fått stått i ovnen, får smaken en helt annen karakter – den blir søtere, mildere og mykere. I denne paien er paprikaen helt etter mitt hjerte 🙂

Paprikapai med grønn salat og cherrytomater
Paprikapai med grønn salat og cherrytomater
Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
4 60 min Middels

Ingredienser:

Paiunnen:

175 g Hvetemel
75 g Margarin (smør)
  Salt (litt)
3 ss Vann (kaldt)

Fyll:

3 – 4 Paprika (gjerne forskjellige farger)
2 ss Olje
1 Mozzarella
3 Egg

2 ½ dl
Melk
  Salt (og pepper)

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200 grader
Lag paibunnen:
– Ha alt i foodprosessoren, og kjør i noen sekunder
– Samle blandingen til en deig
– Kjevle ut deigen
(jeg bruker å kjevle den ut mellom to lag med plast)
– Ha deigen i en paiform,
(renskjær kanter, og tett eventuelle hull og rifter)
– Prikk bunnen med en gaffel
– La paibunnen hvile i kjøleskapet (min. 30 minutter)
Hvis du kjevler ut deigen mellom to lag med plast, er det lettere både å kjevle og overføre deigen til paiformen
Hvis du kjevler ut deigen mellom to lag med plast, er det lettere både å kjevle og overføre deigen til paiformen.
Reparer eventuelle hull og sprekker med litt overflødig, renskjær kanter og prikk bunnen med en gaffel
Reparer eventuelle hull og sprekker med litt overflødig deig, renskjær kanter og prikk bunnen med en gaffel
Forbered paprikaene:
– Del paprikaene i to på langs og rens dem
– Legg dem med bunnen opp (hulrommet ned)
på et bakepapirkledd stekebrett
– Hell litt (ca 2 ss) olje over
– Stek dem i ca 20 minutter
– Avkjøl paprikaene litt (og fjern gjerne skallet)
– Skjær paprikaen i tynne strimler
La paprikaen avkjøles litt, så kan du fjerne skallet hvis du vil.
La paprikaen avkjøles litt, så kan du fjerne skallet hvis du vil.
Lag eggeblandingen:
– Ha egg og melk i en liten bolle
– Tilsett litt salt (og eventuelt litt pepper)
– Pisk lett sammen
Sett sammen paien:
– Bryt/skjær mozzarellaen i småbiter
– Ta bunnen ut av kjøleskapet
– Legg paprikastrimler og mozzarella lagvis i paibunnen
– Hell over eggeblandingen
Sett paien i ovnen og stek i ca. 30 minutter,
til eggeblandingen har stivnet og blitt gylden
Server enten varm, lunken eller kald med salat og kanskje litt brød til
Paprikapai, med rød og gul paprika. Smaker utrolig godt! Server enten varm, lunken eller kald gjerne sammen med en grønnsalat og et godt brød
Paprikapai, med rød og gul paprika. Smaker utrolig godt!

Hvis du ikke har foodprosessor kan du lage paideigen for hånd. Slik gjør du: Sikt mel og salt i en bolle, smuldre inn smøret, tilsett vannet og samle blandingen til en deig.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s