Påskelapper med sjokoladekrem og appelsin

Riktig gode lapper, som smaker av appelsin. Topp gjerne med sjokoladekrem og appeslinbåter.

Påskelapper med sjokoladekrem og appelsinbåter Ingredienser: 4 Egg 5 dl Kulturmelk (skummet) 2 dl Lettmelk 1 dl Vann 2 dl Appelsinsaft (presset eller juice) 700 g Hvetemel 2 ts Bakepulver 1 ts Natron 1 ts Kardemomme Konditorfarge (gul -valgfri) 200 g Smør (smeltet) Sjokoladekrem topping: 2 Appelsiner 100 g Kokesjokolade (smeltet) 3 dl Kremfløte (pisket) 1 Kvikklunsj https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4-6 personer45 min.Enkel

Påskelapper med sjokoladekrem og appelsinbåter Ingredienser: 4 Egg 5 dl Kulturmelk (skummet) 2 dl Lettmelk 1 dl Vann 2 dl Appelsinsaft (presset eller juice) 700 g Hvetemel 2 ts Bakepulver 1 ts Natron 1 ts Kardemomme Konditorfarge (gul -valgfri) 200 g Smør (smeltet) Sjokoladekrem topping: 2 Appelsiner 100 g Kokesjokolade (smeltet) 3 dl Kremfløte (pisket) 1 Kvikklunsj https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

4Egg
5 dlKulturmelk (skummet)
2 dlLettmelk
1 dlVann
2 dlAppelsinsaft (presset eller juice)
700 gHvetemel
2 tsBakepulver
1 tsNatron
1 tsKardemomme
 Konditorfarge (gul -valgfri)
200 gSmør (smeltet)

Sjokoladekrem topping:

2Appelsiner
100 gKokesjokolade (smeltet)
3 dlKremfløte (pisket)
1Kvikklunsj

Påskelapper med sjokoladekrem og appelsinbåter Ingredienser: 4 Egg 5 dl Kulturmelk (skummet) 2 dl Lettmelk 1 dl Vann 2 dl Appelsinsaft (presset eller juice) 700 g Hvetemel 2 ts Bakepulver 1 ts Natron 1 ts Kardemomme Konditorfarge (gul -valgfri) 200 g Smør (smeltet) Sjokoladekrem topping: 2 Appelsiner 100 g Kokesjokolade (smeltet) 3 dl Kremfløte (pisket) 1 Kvikklunsj https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Pisk egg og sukker til eggedosis
2 Rør inn melk, vann og appelsinsaft
– Visp inn mel bakepulver, natron og kardemomme
– Visp til du har en glatt røre
Uten klumper
– Hvis du ønsker gule lapper, tilsett konditorfarge
Litt etter litt og rør godt inni mellom
3 La røren hvile i 15 minutter
4 Skrell appelsinene, og
– Skjær ut appelsinfiletene
Eller bare del dem i båter
5 Smelt kokesjokoladen over vannbad
6 Knus kvikklunsjen
7 Pisk fløten til krem
– Rør inn den smeltete kokesjokoladen
– Rør inn kvikklunsjbitene
8 Smelt 200 g smør, og
– Rør smøret inn i røra
9 Stek lappene:
– Sett stekepannen på middelsvarme
(Ikke bruk smør!)
– Legg i ca 1 ss røre
De blir ca. 12 cm i diameter
– Når røren har svellet opp, og
blitt litt ”boblete”
kan du vende dem med en stekespade
10 Server lappene med sjokoladekrem og appelsinbåter

Påskelapper med sjokoladekrem og appelsinbåter Ingredienser: 4 Egg 5 dl Kulturmelk (skummet) 2 dl Lettmelk 1 dl Vann 2 dl Appelsinsaft (presset eller juice) 700 g Hvetemel 2 ts Bakepulver 1 ts Natron 1 ts Kardemomme Konditorfarge (gul -valgfri) 200 g Smør (smeltet) Sjokoladekrem topping: 2 Appelsiner 100 g Kokesjokolade (smeltet) 3 dl Kremfløte (pisket) 1 Kvikklunsj https://heidisboble.no/ @heidisboble