Pasta Carbonara er bare Sååå godt. Det tar nesten ikke noe tid å lage den, og den gjør suksess uansett hvor og når du serverer den.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 20 min. | Enkle |
Ingredienser
| 200 g | Bacon (skivet) |
| 4 | Eggeplommer |
| 1 – 1½ dl | Fløte |
| ½ – 1 dl | Parmesan (revet) |
| Pepper (nykvernet) | |
| 400 g | Spagetti |

Slik gjør du:
| 1 Sett stekeovnen på 200 grader |
| 2 Ha bakepapir på en stekeplate, og – Legg på baconskiver – Stekes i ovnen i ca. 15 min., til de er gylden og sprø |
| 3 Sett på pasta vann (mye vann og godt med salt) Min italienske nonna sa alltid: «Pastavann skal være like salt som Adriaterhavet» |
| 4 Lag Carbonarasausen: – Del eggene, og – Ha eggeplommer i en serveringsbolle – Eggehvitene putter du i en boks og fryser – Tilsett fløten – Kvern i litt pepper –Tilsett ½ av parmesanen – Rør godt sammen |
| 5 Kok Spagettien slik du liker den |
| 6 Ta ut baconet fra stekeovnen når et er ferdig – Legg bitene over på tørkepapir – Brekk opp bitene i mindre biter Hvis du skal gjøre dette som min Nonna: Renner du av baconfettet fra stekeplata i en kopp |
| 7 Renn av pastaen: – Ha den i sausen (- Ha over baconfettet) – Tilsett baconbiter og parmesan – Arbeid sausen i og rundt spagettien med to gafler – Kvern over litt pepper, og – Server med en gang – Smaker best rykende varm |

