Pasta med spekeskinke

Pasta med spekeskinke (eller pasta prosciutto crudo e panna) er mye bedre enn det beskjedene navnet skulle tilsi. – Passer godt både som en forrett eller som vi nordmenn spiser pastaen; som en middagsrett

Pasta med spekeskinke Ingredienser: 4 skiver Spekeskinke (ca. ¼ - ½ cm tykke) 4 Tomater (store og godt modne) ¼ - ½ Purreløk 100 g Sjampinjong a3 dl Kremfløte 100 g Parmesan (revet) Basilikumblader (friske) 500 g Penne

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
420-30 minEnkel

Ingredienser:

4 skiverSpekeskinke (ca. ¼ – ½ cm tykke)
4Tomater (godt modne, fryste eller ferske)
¼ – ½Purreløk
100 gSjampinjong
a3 dlKremfløte
100 gParmesan (revet)
 Basilikumblader (friske)
500 gPenne
  

Slik gjør du:

1 Sett på pastavann
Bruk en stor kasserolle og mye vann
– Ha i salt
Pastavannet skal være like salt som Middelhavet
2 Skjær et kryss i toppen av tomatene,
– Legg dem i kokende vann til skallet «slipper» Ca. 1 min.
– Ta dem ut av vannet,
– La dem avkjøles litt, og
– Trekk skallet av
– Skjær tomatene i biter

Tips! Jeg bruker å fryse tomater jeg ikke rekker å bruke. Til oppskrifter slik som denne tar jeg dem opp, skjærer et kryss i toppen av tomatene, og legger dem i kokende vann til skallet «slipper» og trekker skallet av. (Du kan selvfølgelig også gjøre dette med ferske tomater)

3 Skjær spekeskinken i småbiter
– Skjær purren i skiver og
– Sjampinjongen i biter
4 Varm 1 ss olje i en stekepanne
– Tilsett spekeskinke, purre og sjampinjonger
– La det surre noen minutter
– Tilsett tomater, og
– La det surre litt til.
– Tilsett fløten og parmesanen
– La det surre i noen minutter
5 Ha pastaen i det kokende pastavannet
– Kok til pastaen er al dente eller slik du liker den
(mot slutten av koketiden kan du ta 2 ss med pasta vann i fløtesausen)
– Renn vannet av pastaen, og
– Ha den i sausen
– Bland godt
6 Serveres rykende varm
Pasta med spekeskinke Ingredienser: 4 skiver Spekeskinke (ca. ¼ - ½ cm tykke) 4 Tomater (store og godt modne) ¼ - ½ Purreløk 100 g Sjampinjong a3 dl Kremfløte 100 g Parmesan (revet) Basilikumblader (friske) 500 g Penne