Pasta med spekeskinke (eller pasta prosciutto crudo e panna) er mye bedre enn det beskjedene navnet skulle tilsi. – Passer godt både som en forrett eller som vi nordmenn spiser pastaen; som en middagsrett

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 20-30 min | Enkel |
Ingredienser:
4 skiver | Spekeskinke (ca. ¼ – ½ cm tykke) |
4 | Tomater (godt modne, fryste eller ferske) |
¼ – ½ | Purreløk |
100 g | Sjampinjong |
a3 dl | Kremfløte |
100 g | Parmesan (revet) |
Basilikumblader (friske) | |
500 g | Penne |
Slik gjør du:
1 Sett på pastavann Bruk en stor kasserolle og mye vann – Ha i salt Pastavannet skal være like salt som Middelhavet |
2 Skjær et kryss i toppen av tomatene, – Legg dem i kokende vann til skallet «slipper» Ca. 1 min. – Ta dem ut av vannet, – La dem avkjøles litt, og – Trekk skallet av – Skjær tomatene i biter |
Tips! Jeg bruker å fryse tomater jeg ikke rekker å bruke. Til oppskrifter slik som denne tar jeg dem opp, skjærer et kryss i toppen av tomatene, og legger dem i kokende vann til skallet «slipper» og trekker skallet av. (Du kan selvfølgelig også gjøre dette med ferske tomater)
3 Skjær spekeskinken i småbiter – Skjær purren i skiver og – Sjampinjongen i biter |
4 Varm 1 ss olje i en stekepanne – Tilsett spekeskinke, purre og sjampinjonger – La det surre noen minutter – Tilsett tomater, og – La det surre litt til. – Tilsett fløten og parmesanen – La det surre i noen minutter |
5 Ha pastaen i det kokende pastavannet – Kok til pastaen er al dente eller slik du liker den (mot slutten av koketiden kan du ta 2 ss med pasta vann i fløtesausen) – Renn vannet av pastaen, og – Ha den i sausen – Bland godt |
6 Serveres rykende varm |
