Kremet tomatsaus er fantastisk godt. Servert med grillet kylling og basilikum – Ja kan det egentlig bli bedre. Hvis en ønsker en spagetti med mer sting i er det bare å øke mengden chili. Bon Appétit!

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 3-4 | 20 + 30 min | Middels |

Ingredienser:
| 400-500 g | Penne (eller annen type pasta) |
| 300-400 g | Kyllingbryst |
| Salt, pepper, olje | |
| Basilikumblader. persillle (grov hakket) |
Tomatsaus:
| 1 ss | Olje |
| 1 ss | Smør |
| ½ | Løk (liten) |
| 1 | Gulrot (liten) |
| 1 stilk | Stangselleri |
| 2 fedd | Hvitløk |
| ¼ | Chili (rød, med eller uten frø) |
| 6 | Tomat (flådde) eller 1 bx hermetiske |
| 1 | Buljongterning (kylling eller grønnsak) |
| 3 dl | Melk |
| 1 ss | Persille (hakket) |
| 1 ts | Paprikapulver |
| ¼ ts | Sukker |
| 1 dl | Kremfløte |
| Salt, pepper | |
| Basilikum (Hakket) | |
| Parmesan (revet) |

Slik gjør du:
| 1 Lag tomatsausen: – Finhakk løk, gulrot, selleri, persille, hvitløk og chili og purre -Ha oljen og smøret i ei middels varm stekepanne, – Tilsett løken, – Dryss over litt salt og – Stek til løken er myk og blank ca 5 min – Tilsett gulrot, selleri og hvitløk – Fortsett stekingen i ca 1-2 min. (middels varme) – Flå tomatene og hakk dem, eller bruk en boks med hermetiserte tomater – Hell dem i grønnsakene sammen med sukker buljongterning og melk – Tilsett persille, litt pepper og paprikapulver – La sausen småkoke til den får konsistens som litt tykk pastasaus, men min. 15 min hvis den blir for alt tykk tilsett litt mer melk |
| 2 Tørk av kyllingfiletene med litt kjøkkenpapir. – Krydre dem med salt og pepper – Pensle dem med litt olje. – Varm ei grillpanne, eller ei stekpanne på høy varme – Grill/stek filetene i ca. 2 minutter på hver side – Slå ned varmen (sett eventuelt på lokk), og – La dem steke videre på svak varme til de er ferdig kyllingbrystene skal ha en kjernetemperatur på 65 grader – Ta dem av varmen, og – La dem hvile mens du koker pastaen |
| 3 Kok opp vann med salt skal være like salt som Adriaterhavet – Ha pastaen i det kokende vannet Ikke kok for lenge, Den skal være al delte altså litt hard i midten Eller kok pasten som du Husk å røre med jevne mellomrom |
| 6 Hell av vannet eller ta ut pastaen og – Rør inn ca 1 dl kremfløte i pasta sausen – Vend pastaen i sausen – Dryss over parmesan og grov hakket basilikum – Skjær kyllingbrystene i skiver, og – Legg dem på toppen av pastaen |
| 7 Serveres umiddelbart |

